Wpis z mikrobloga

Co polecacie z GTX 1070? Chodzi o stosunek jakość vs. cena. Jutro chcę coś zamówić i tak się zastanawiam... faworyt to Palit GameRock (estetykę pomijam, bo mnie nie obchodzi - zamknięta obudowa). Główne kryteria to cena, osiągi po wyjęciu z pudełka (nie będę podkręcał), temperatury, TDP i kultura pracy - w tej kolejności. Karta zebrała też dobre recenzje tutaj

Budżet to max 2200 więc chyba najlepsza MSI Gaming X odpada, walnął mi Radeon R9 390x będąc 2 tygodnie po gwarancji więc trochę smutek i więcej na pewno nie dołożę, a nie chcę się pakować w GTX 1060/RX 580 oszczędzając trochę, bo to karty które w kontekście nowych gier będą już powoli odstawać (FHD), a przynajmniej 2 lata zamierzam kartę trzymać.

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1070-gamerock-8gb-gddr5-256-bit-3x-dp-hdmi-dvi-ne51070t15p2g-932428/

#komputery #pcmasterrace #kartygraficzne #nvidia #amd
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrTofu: Budżet ostateczny, wiem że dokładając kilkaset złotych masz 1080, ale to trochę overkill do 1080p i mojego procka i5-6600k, a i wzrasta TDP (zasilacz dwuletni) oraz temperatury (mała obudowa, przy tym Radeonie mocno się grzało).
  • Odpowiedz
@marjanoos: No wiem, właśnie dual trochę krytykowany, słabe plastiki, brak backplate i ogólnie widać, że to wszystko zrobione po taniości. Mam Thermaltake SE 630W, ale pewnie mocno styrany po tej R9 390x, która kręciła rekordy jeżeli chodzi o prądożerność.
  • Odpowiedz
@BrainPhucker: @sad_pepe: palit robi najgorsze gowno, tna koszta na czym moga, ich design pcb w porownaniu do referentow nvidii to downgrade nie wspominajac o wersjach np gaming x gdzie wszystko praktycznie jest poprawione wzgledem referentow. Przy serii 1000 rzeczywiscie chlodzenie jest calkiem wydajne ale to nie poprawia zbyt wiele sytuacji. Wczesniej ich chlodzenia padaly najszybciej bo ofc byly najtansze wentylatory pomontowane. Przejeli jednego z najlepszych producentow kart nvidii
  • Odpowiedz