Mirki, pytanie prawne: naprawiłem skrzynie biegów. Naprawa za kupę kasy. Mam fakturę mam też roczna gwarancje w której jest opisane że muszę dostarczyć samochód na własny koszt. Skrzynia rozsypało się po pięciu dniach 400 km od domu. Zwoze samochód lawetą pod warsztat. Warsztat zapewne nie będzie chciał zwrócić mi kosztów lawety. W mojej ocenie klauzula dowiezienia samochodu do warsztatu jest spokojnie do uchylenia w sądzie jako klauzula abuzywna. Ewidentnie spartolili robotę i poniosłem przez nich dodatkowe koszty. Jaką ścieżkę działania byście proponowali poza próba dogadania sie? Prawnik? Rzeczoznawca? A może źle mi się wydaje? #prawo #motoryzacja
@swlabr: w gwarancji ktora masz klauzula nie jest abuzywna. Mozesz powolywac sie na rekojmie. Wtedy musza ci zwrocic za dostarczenie pojazdu. Ale na podstawie gwarancji moze byc ciezko.
Panie i Panowie, mamy nowy rekord niskiego poziomu Wisły w Warszawie od czasów pomiarów. Według prognoz trend ten w najbliższych dniach się utrzyma i będą bite kolejne rekordy. #wisla #warszawa #susza #rzeki #bulwary
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link