Aktywne Wpisy

panna_kotta +3
Rynek matrymonialny po 30 to jest jakiś żart. Ciężko znaleźć przystojnego (mało kto mi się podoba), fajnego, ogarniętego faceta 30+, bo to co zostało to takie "chłopaki do wzięcia" albo dzieciaci z odzysku. Jak już się wydaje, że ideał, to nagle okazuje się, że jednak zryty beret albo jeszcze co innego. Dlatego ponawiam pytanie. Są tu jakieś ogarnięte #niebieskiepaski 30+? Pyta ładna, ogarnięta, niedzieciata i chyba fajna, w każdym razie

Jest sobie strona internetowa. Druga strona internetowa ukradła z niej materiały chronione prawem autorskim - to jest skopiowała elementy graficzne i udostępniła je na swojej stronie umieszczając je jako integralne elementy graficzne ich witryny. Dodatkowo poza grafiką www doszło do kradzieży wizerunku - skopiowano twarze z zakładki "o nas" i podpisano się innymi nazwiskami. Razem kilkadziesiąt elementów, grafik www i zdjęć. Strona jest z tej samej branży i według mnie uczyniono to ze świadomym zamiarem.
Pytanie: Zamierzam wysłać przedsądowe wezwanie do naprawienia szkody z żądaniem zapłaty. Kto powinien odpowiadać lub do kogo wystąpić z roszczeniem? Do właściciela strony czy też osoby (admina) który fizycznie umieścił plik na stronie. Strona nie służy do udostępniania plików, tak więc udostępnienie materiałów musiało odbyć się przez pracownika reprezentującego firmę. Na stronie brakuje danych kontaktowych. W whois brak danych o właścicielu domeny. Dowody zabezpieczyłem w postai notarialnego protokołu otwarcia strony www.
#prawo #bezprawnik