Wpis z mikrobloga

Jest tu jakis człowiek który zna sie na autach uzywanych, autach z niemiec? Chce cos kupić i przydalby sie jakies porady.
Troche zastanawia mnie dlaczego sa tak tanie diesle? Np benzyna w okolicach 20k to prawnie nic do wyboru. Jak cos jest to silniki po 1.6 i golasy w srodku. W dieslach za to dobrobyt. Wybór silnikow dosc spory. Wiekszosc 2.0 a wyposażenie od golasa po full wypas.

Zastanawiam sie też nad kupnem auta w niemczech. Tam sie zdarzają ofety z benzyną z lepszym wyposażeniem. Ktoś sie zna na tym i chciałby cos pomoc? ;) Oczywiście licze sie z tym, że przebieg auta w tym wieku to jest +200

#auto #carboners #kupnosamochodu #kupnoauta
  • 6
@wykopczykowski_: mało tych krajowych wlasnie jesli chodzi o benzyne/gaz, bo wiadomo chce to zagazować pozniej :D Koszty jazdy lekko tansze niz diesel, a naprawy to juz duzo tansze. Koszt instalacji zwroci mi sie ponizej roku. (zakladajac ze bedzie to instalacja za ok 3k do zwyklego silnika) Chyba ze ktos ma jakies dane ile kosztuje obecnie zalozenie do silnikow z bezposrednim wtryskiem.
Bo w dieslu się #!$%@? wszystko. Dosłownie. I to powoli,że wyczujesz więc kierowca pozbywa się problemu ,sprzedając go. W benzie jak coś się #!$%@? to włożysz 100zl i jedziesz dalej ;) . I jak ktoś wyżej wspominał realne diesle mają 400kkm+

@up. Bezpośrednim? 5-6k. I awarie co chwilę. Sam taki mam. Nie robi się do nich instalacji LPG :(