Aktywne Wpisy

hotshops_pl +1202
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +70
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

Ale znajomy doradził żeby podłączyć go do TV przez HDMI i sprawdzić, czy komputer cały umarł, czy może tylko sam ekran. No i o dziwo, telewizor pokazuje Pupit, do tego jeszcze kamerka w laptopie działa.Ale ekran czarny i zero reakcji :/
i teraz moje pytanie: jak zdiagnozować co wysiadło i czy je%ła taśma czy sama matryca? (Cenowo to odpowiednio ok. 80 zł i 290 zł) nie wiem co kupić, co robić :/
Błagam i proszę o pomoc Mirki, dziękówka z góry ( ͡° ʖ̯ ͡°) #komputery #laptopy #naprawalaptopow #kiciochpyta #awaria
Przy mega-mega świetle z latarki coś tam widać na ekranie, ale ekran nie wydziela żadnego światła.
To możliwe że przetwornica podświetlenia padła.
Jak masz podłączony TV po HDMI, to spróbuj przestawić wyświetlanie na notebooku w tryb duplikacji ekranu (żeby na TV miało by być to samo co na ekranie lapka). Włącz jakieś białe tło (np. pustą stronę notatnika/wordpada/worda/writera) i zobacz czy widzisz to białe tło na ekranie laptopa (bez podświetlenia będzie słabo widoczne).
Jeżeli zobaczysz białe niepodświetlone tło, to masz walnięte podświetlenie. Jeżeli nie ma
W ogóle co to za laptop?
Czasem są skróty na klawiaturze właśnie do wygaszania podświetlenia matrycy.
Możesz zrobić foto klawiatury notebooka.
Mnie czasem Win10TP robił psikusy z podświetleniem
A możliwe że coś wysiadło w srodku od nowego zasilacza? Kupiłam niedawno nowy i własnie po kilku dniach używania jednego dnia jebut, i już nie podświetla.
Tylko kwestia podświetlenia.
Zasilacz może być tu winny, ale nie musi.
Taką kombinacją na klawiaturze u ciebie to chyba "Fn + F9" albo samo "F9". Zależy czy rząd funkcyjny działa jak rząd funkcyjny (standardowe F1 - F12) czy (sądząc po tym że oznaczyli kolorem pomarańczowym F1 - F12) pierwotną fukcją tych klawiszy są opcje takie jak tryb samolotowy, wyłaczenie gładzika, wyłączenie kamerki itd.