Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki. Jako, że na wykopie mogę spotkać specjalistów w zakresie telefonii komórkowej to chciałbym was prosić o pomoc w wyborze smartfona do 2000zł. Na oku mam Xiaomi Mi 6 i Samsunga S7 i nie wiem który lepiej kupić teraz. Jesli macie jakieś propozycje godne uwagi w tym zakresie cenowym to możecie pisać.
Dla mnie telefon powinien być bardzo wydajny i moze mieć dobry aparat, wiec nie wiem który wybrać z tych dwóch.

#smartfon #mi6 #samsung #xiaomilepsze
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Katatoniczny_Interlokutor: Mi6 128 GB na oficjalnym Androidzie 8.0 here. Wczoraj byłem nieprzyjemnie zaskoczony jak koło 19 gdy przyjechałem do rodzinnego domu miałem zdaje się 55% baterii. Zdziwiony zajrzałem do statystyk i okazało się że te 55% baterii mi zostało przy 5h SoT, Spotify w tle, na przemian Chrome i apka Wykopu, do tego ciągle włączone WiFi i BT (smartwatch+słuchawki) bo spędziłem ponad dwie godziny w pociągu.

Co do B20 to
  • Odpowiedz
Ok, zmniejszyłem ilość opcji do dwóch. Pierwsza z nich to nowy MI 6 64GB a druga to powystawowa s8 64GB. Co do tego pierwszego to nam gwarancję że będzie działał poprawnie a jak to jest z tymi powystawowymi modelami? Mają jakąś większą szansę na popsucie się?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Katatoniczny_Interlokutor: Za ile masz tą powystawową S8 po pierwsze? S8 ma AMOLED więc jak oni go mieli na tej wystawie to jest ryzyko że wyświetlane były na nim statyczne elementy które mogły wypalić ekran. Ja bym ci proponował poczekać na promocję na amazon.de albo w niemieckim MM przez pośrednika.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Katatoniczny_Interlokutor: Za 2173 aktualnie na amazon.de przy płatności Revolutem. Nie wiem jak wygląda sytuacja z gwarancją, będzie ci ją raczej realizował ten pośrednik a tak mógłbyś bezpośrednio z Amazonem się kontaktować. Kiedyś kupiłem LG 4X HD z dystrybucji europejskiej od pośrednika którego naprawy gwarancyjne to było XD i od tego czasu unikam tych januszów biznesu ale to twój wybór. Ja ostatecznie kupiłem OnePlusa 5T i jest spoko ale jednak chyba
  • Odpowiedz
Bierz Samsunga, wyłączysz w nim bloatware i masz fajny smartfon, zamiast Chińczyka robionego typowo na rynek chiński i indyjski, gdzie wsparcie na terenie EU jest tragiczne a w polskim dziale oficjalnego forum nie możesz pisać po polsku jeśli nie dasz angielskiego tłumaczenia...

Ja mam MI6 i dla mnie jest on świetny, ale bugi w aktualizacjach psują efekt doskonałego smartfona.
  • Odpowiedz