Wpis z mikrobloga

Zgodnie z art. 45 ust. 7 ustawy o K.A.S. w przypadku nie udzielenia informacji, o których mowa w art. 45 ust. 1 organ Krajowej Administracji Skarbowej może, w drodze decyzji, nałożyć na podmiot obowiązany do udzielenia informacji karę pieniężną w wysokości do 10.000 zł. „

Robimy zrzutkę dla BitBay w wysokości 10 000 zł żeby nie upubliczniał historii transakcji???

#bitcoin #kryptowaluty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Buszkowo: A mnie zastanawia inna kwestia.
Po co BitBay ma udostępniać dane?
Z tego co mi wiadomo (@Bitbay zweryfikujcie czy mam rację) to nie są zarejestrowani w Polsce, jest masa serwisów, wszelkiej maści internetowe kasyna, ruletki i inne pierdoły przyjmujące wpłaty poprzez Skrill i wypłacające na niego lub PP bez żadnej weryfikacji, srające na cały KYC i inne bzdury.
To że firma działa w Polsce wcale nie oznacza że musi
  • Odpowiedz
Po co BitBay ma udostępniać dane?

Z tego co mi wiadomo (@Bitbay zweryfikujcie czy mam rację) to nie są zarejestrowani w Polsce, jest masa serwisów, wszelkiej maści internetowe kasyna, ruletki i inne pierdoły przyjmujące wpłaty poprzez Skrill i wypłacające na niego lub PP bez żadnej weryfikacji, srające na cały KYC i inne bzdury.

To że firma działa w Polsce wcale nie oznacza że musi takie dane udostępniać jeśli nie jest tu zarejestrowana (?), a
  • Odpowiedz
@Buszkowo: @Amadeo: @blisko_kebab: @Qiudo: @Marcinowy:
1) baza danych może się zawsze uszkodzić
2) wg prawa nie mozna 2x karac za to samo
3) giełdy i kantory nie miały obowiązku przez ustawą wprowadzającą zbieranie danych KYC AML,adresów maili itp ,ustawa obowiazuje od 1 marca podobno i od tego czasu KAS może prawnie wymagać tych danych.
4) jak giełdy/kantory postąpią too od nich zależy ale
  • Odpowiedz