Wpis z mikrobloga

@komik123: rybiki są fajne. często jak siedze na kibelku to mi tak p----------ą między nogami. kochane są, na serio. jak tylko wejdziesz do łazienki to s---------ą i w takiej panice się chowają gdzieś, mega kochane. a w ciągu dnia ani jednego nie upatrzysz. ale jak tu mówią wyżej, ten za bardzo poszalał z masą i ze sterydami na siłce.
  • Odpowiedz
@prnppp mi już od 5 lat łażą i raz na miesiąc je spotkam w łazience (mam oddzielnie kibel i łażą w kiblu), i raz na rok w kuchni. A chodzą po kiblu tylko kiedy nie sprzątałem podłogi od kilku dni co oznacza że po prostu żywią się resztkami, czyli sprzątają. Skoro płacą mi za wynajem w postaci sprzątania podłogi to nie wchodzimy sobie w drogę. Dodatkowi także nie przeszkadzają jak wchodzę
  • Odpowiedz
@komik123: Cukrzyk. Wszystko spoko, póki nie zaczniesz ich znajdować w jedzeniu...
Można z nimi powalczyć kwasem borowym. Kupujesz w aptece Borasol, mieszasz z cukrem i kapiesz tam, gdzie cukrzyki mogą się na to natknąć.
  • Odpowiedz
@komik123 rybik cukrowy, popularny mieszkaniec łazienek w blokach, praktycznie nie do wytępienia. Solidny okaz.

@bitcoholic: trzeba pozwalać żyć pająkom wtedy masz naturalny ekosystem łazienkowy, rybiki zjadają kurz a pająki zjadają rybiki
  • Odpowiedz
@komik123: Miałem kiedyś rybiki w łazience do czasu aż pojawił się pająk, nie wiem jaki gatunek, ale spory był. Pająk urósł jeszcze gdzieś do 5-6 cm a rybiki zniknęły i od lat ich nie ma ;) Requiesce in pace.
  • Odpowiedz