Wpis z mikrobloga

• 20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: Daj mi do siebie adres na pw. to Ci wyślę moją bazę paprykową. Tzn taka nie za ostra pasta paprykowa na zwykłych paprykach, scorpionach i carolinkach z polskich upraw(od Habanero swiat na ostro - sprzedają co roku na allegro) słodzona brzoskwiniami z puszki. :)
Dobra do kanapek i/lub do różnych innych sosów.
  • Odpowiedz
@gobi12 ja robilem slodko kwasno ostry na carolinie riper + papryka czerwona+ sok z pomarańczy+ sok z cytryn + sok z limonki + cukier zelojacy wyszedł super ale nad garem sie postalo ładnych parenaście godzin wyszlo ok 7 litrow poszlo w dwa miesiace znajomi pytaja sie kiedy bede robil cos znowu oczywiscie nie wszystcy byli w stanie to jesc w wiekszych ilosciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) super
  • Odpowiedz
@gdziemojimbuspiatka: Dzięki, za propozycję :) ale obecnie mam tyle ostrych słoiczków i buteleczek pootwieranych, że szkoda mi brać nowych, bo wiem, że nie będę w stanie tego wszystkiego przejeść i się ostatecznie zmarnują.

@ArekJ: Tak. Pasteryzuję i później mogą spokojnie stać przez rok w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu w lodówce też spokojnie kilka miesięcy może stać.

@Sofa: Jutro będzie rozdajo BBQ to zawsze
  • Odpowiedz
@gobi12: tylko ten sos kwasiora pewnie blendujesz bardzo mocno nie? ja tak tylko troche zblendowałem ze byly widoczne jeszcze nasiona to mi poczerniały i ogolnie to jedzenie tak z nasionami w zebach jest niemile :< nastepnym razem bede drobniej siekal lub przeciskal przez sito
  • Odpowiedz