Wpis z mikrobloga

@stekelenburg5: skoro urzędnik wyda mi zaświadczenie "bezpieczny budynek" to jestem czysty, niech urząd się tłumaczy, ale jeżeli moja konstrukcja wyje.... się na łeb sąsiadowi obok a tego zaświadczenia nie posiadam to mam przesrane proste (prawo cywilne itd)
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: poza tym znam wiele osób u których stoją już od lat samowolki budowlane, garaże, szopy, stodoły. Dopóki nikt się nie dopier...ił jest spoko, ale kiedyś ktoś może to zweryfikować. Skoro tyle lat nikomu nic się nie stało to myśle, że było by podobnie gdyby ludzie mogli robić to bez obawy o konsekwencje ze strony urzędów. Nikt nie zadba o twoje jak ty sam.
  • Odpowiedz
@Knox: klepanie tego przez urzędników przed budową jest bardziej racjonalne niż liczenie, że jak już jebnie (albo spali się pół wsi zamiast jednego domu), to może mi sąsiad wypłaci odszkodowanie, a może nie.
  • Odpowiedz
poza tym znam wiele osób u których stoją już od lat samowolki budowlane, garaże, szopy, stodoły. Dopóki nikt się nie dopier...ił jest spoko, ale kiedyś ktoś może to zweryfikować. Skoro tyle lat nikomu nic się nie stało to myśle, że było by podobnie gdyby ludzie mogli robić to bez obawy o konsekwencje ze strony urzędów. Nikt nie zadba o twoje jak ty sam.

@Knox: a ja znam samowole, które zabijają
  • Odpowiedz