Wpis z mikrobloga

ale #apple #iphone to jednak syf. Boot loop nagle, restore iTunes nie zadziałało, a w serwisie autoryzowanym mi mówią, że jedyne co mogą to wymienić na nowy bo jest poobijany i oni poobijanych nawet nie próbują otwierać... więc 1600 za wymianę (a przecież po czymś takim nie zostanę z tą firmą i kupić coś innego, bo co jak za kolejny rok będzie to samo? znowu 1600?) albo do śmieci... #gorzkiezale ( ͡° ʖ̯ ͡°) a w ogóle to gwarancja apple to JEDEN ROK, a ja myślałem, że wg polskiego prawa to minimum dwa?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi się telefon zalał lekko po około trzech miesiącach poszło jakieś zwarcie w środku, padł dotyk. Oddałem na gwarancje i dostałem nowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nofink: co to znaczy "rękojma"? @Indikatiwus_presentusaktiwus: kupiłem w Orange, ale koleś sprawdzał i mówi, że skończona gwarancja. I powiedział, że nawet jakbym miał gwarancję to i tak "zniszczenia mechaniczne", bo nadkruszony ekran (ale działa wszystko, tylko szybka ma w rogu takie wewnętrzne pęknięcie) i mam spadać.
  • Odpowiedz
@Dijuna: @Indikatiwus_presentusaktiwus: Orange dostosowywuje się do zaleceń Apple, które mówi, że jeśli uszkodzenie podlega gwarancji, ale urządzenie wyglada jak wyjęte psu z d--y (czyt. nie wyglada jak fabrycznie nowe), to gwarancja nie obowiązuje. Wątpię, czy nawet cortland by to przyjął..
  • Odpowiedz
@retarder: no i właśnie dlatego następny będzie jakiś Google Nexus... :P @trapist_e: 7, ma troszkę ponad rok i będę go spłacał kolejny rok, bo wziąłem w 2-letnim abonamencie... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
wywala błąd 4013 albo 4014, juz nie pamietam. Oddałem do nieautoryzowanego serwisu, dali mi nadzieje przez fb

@Dijuna: czasami to moze byc kamera przednia, tylna lub akumulator, na 10 przypadkow 2 takie sie trafiaja ;) Reszta to hardware na plycie, zazwyczaj pamiec nand lub procesor, szczegolnie jak byl jakis upadek.
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: też mi "mercedes wśród telefonów", przez lata Apple hejtowałem, raz szansę dałem i takie coś... a Lumia ciągle śmiga mimo 4 lat na karku. :D
  • Odpowiedz