Wpis z mikrobloga

Mirki, napisałem web scraper który ma ściągać zdjęcia kitku z danej strony. Niestety ściągają się pierwsze 14 zdjęć i wywala błąd. Strona ma infinity scroll więc użyłem selenium i widzę że ładnie strona ładuje kolejne zdjęcia w chromie, ale ściągnięcie więcej niż 14 obrazów wykracza poza moje możliwości. Na StackOverflow nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi. Macie pomysł jak to rozwiązać? Tutaj kod. #naukaprogramowania #python
  • 61
@PeteGlorious: poczytaj PEP20, zapewniam cię, że znajduje się w nim rozwiązanie. Jak mi powiesz co jest nie tak z twoim kodem, to ci pokażę dobry kod ( ͡° ͜ʖ ͡°) a właściwie to sam go poprawisz bo to jest kwestia dwóch kliknięć w IDE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PeteGlorious: a no i ja musze dodawac ta linijke z lokalizacja chromedrivera bo tak to mi cos nie dziala :(
inna sprawa, to ze tam niepotrzebnie dales jakies ify i zmienne, tu uproszczone i dziala, wywalilem kilka linijek tam co scrollowalo niby ale bez tego tez dziala
https://paste.ofcode.org/7rxzPX2SLMTnUN2BJqZD9y

czy ja wiem czy #!$%@?, uczymy sie na bledach xD jak nie bedziesz sie poddawac w szukaniu bledow to 15k spokojnie kiedys xD
@PeteGlorious: to ja jakieś 4 miesiace temu, ale ostatni miesiac to mi baaaardzo slabo nauka idzie, coraz ciezszych programow uzywam a komputer ten sam, no nie wyrabia mi po prostu. np 2 ide do javy i pythona na raz nie odpale xD
@PeteGlorious: w sumie to z niczego xD nauczylem sie javy a potem to z dzien czy dwa poprzegladalem poradnik oficjalny do pythona i potem sam juz sobie pisalem cos
ja pythona to tak na prawde slabo znam (0 frameworkow, smae podstawy) no ale wystarczajaco zeby ogarniac