Aktywne Wpisy

lubie-sernik +1
Czy ukradłeś coś kiedyś? Jak tak to co i skąd?
ukradłeś?
- tak 63.3% (38)
- nie 36.7% (22)

Dy8ala94 +54
Zdjęcie które można poczuć...nawet nie wiem jak to otagować
źródło: GohN_USW0AArTKs
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: GohN_USW0AArTKs
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Rzygam obecną pracą w januszexie, chcę zmienić ale nie na kolejnego janusza. Jestem po gunwokierunku inżynieria i produkcja : D ale chcę się czegoś nauczyć sam i myślę o sterownikach PLC albo ogarnąć modelowanie 3D. Coś tam umiem 2D w CADzie.
W jakim z tych kierunków kariery praca jest po ogarnięciu samego programu + podstaw wiedzy. Jakiś asystent czy coś + ew. studia magisterskie w kierunku jak już praca jakaś będzie.
Ogólnie to nie wiem w co iść. Myślę, też o Inżynierii Jakości, jakąś podyplomówkę albo nawet mgr z tego zrobić. Mniej wiedzy technicznej, co dla mnie na plus :P
No coś takiego myślę. Może nie staż ale jakaś najniższa krajowa byleby złapać doświadczenia, w Cadzie mam aktualnie ale 2D tylko w robocie.
Są generalnie trzy wielkie firmy, które zajmują się softwarem do takich rzeczy - Dassault Systems, Siemens (NX, Femap, Solidedge, Ansys) oraz Autodesk (AutoCAD, Inventor, Fusion itd.). Większość firm pracuje na Solidzie, bo jest najtańszy, duża część również na AutoCADzie (z tego samego powodu). Na