Wpis z mikrobloga

Rok temu postanowiłem upiększyć moją piwnicę i właśnie skończyłem budować kino domowe. Czuję się zajebiście, bo wszystko zrobiłem sam od surowych ścian i podłóg, ucząc się budowlanki z internetu w sumie. Kosztów jeszcze nie liczyłem, ale praktycznie wszystko kupowałem z olx/allegro używane, więc jak będzie zainteresowanie to mogę podliczyć, może komuś się przyda. Jak są pytania to śmiało.

#kino #budownictwo #film #ciekawostki
Plaski87 - Rok temu postanowiłem upiększyć moją piwnicę i właśnie skończyłem budować ...

źródło: comment_uEFA8rTScLS0TZoBFGJeK2EYPlrYs6Yv.jpg

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Plaski87 mirku wlasnie spelniles cos o czym marze i co sam chce kiedys zrobic w swoim domu. Napisz jak najwiecej ile czasu jakie koszty jaki sprzed dokladnie jak to gra i jak z dzwiekiem, czy jakies specjalne triki uzywales. Wszystko uznam za bardzo pomocne! Milych seansow i baw sie dobrze!

Sprzęt i koszty opisałem wyżej. Co do czasu to robiłem głównie wieczorami. Zacząłem rok temu. Bardzo dużo czasu poszło na wyszukiwanie
  • Odpowiedz
  • 0
A jak ktoś nie ma kasy to mozna tak :D

Płyta Gk- 14zł
4 wkręty w szufladzie xD
2x warstwy 0,5 litrowej Ticurillli 30zł
Projektor używany 350zł
Popcorn - 1zł
  • Odpowiedz
@Plaski87: osobiście malowałem szarą tikkurilą, o której wspominałeś wyżej. Polecam ten kolor ponieważ otrzymujesz lepszą czerń. Do pełni szczęścia dodałem jeszcze ramkę z listew przypodłogowych obitych czarnym welurem. Jak znajdę zdjęcie to wrzucę.
  • Odpowiedz
  • 1
@Plaski87: osobiście malowałem szarą tikkurilą, o której wspominałeś wyżej. Polecam ten kolor ponieważ otrzymujesz lepszą czerń. Do pełni szczęścia dodałem jeszcze ramkę z listew przypodłogowych obitych czarnym welurem. Jak znajdę zdjęcie to wrzucę.

Jest to dobry plan, bo wszędzie gdzie czytam to pisza, żeby jednak zrobić ramkę z weluru dla lepszego kontrastu
  • Odpowiedz
  • 0
@Plaski87 gdzie zielony neon "wyjście ewakuacyjne"??

Jednak nie tak łatwo znaleźć, bo chciałbym taki ze starego kina podświetlany. Widzę, że muszę temat mocniej zgłębić
  • Odpowiedz
@Plaski87 mówisz że sub za 300 zł daje radę? Nie spotkałem się jeszcze z nowym sprzętem za taki pieniądz, któremu nie brakło by mocy i potrafił zejść dostatecznie nisko dlatego wybrałem po prostu dobre stereo. A co to za konkretny model w ogóle? IMHO rozstawienie audio trochę kuleje choć domyślam się, że i tak ciężko jest coś zdziałać na tym polu z taką składanką różnych używanych rzeczy. Mimo to świetna robota,
  • Odpowiedz
  • 2
@Plaski87 mówisz że sub za 300 zł daje radę? Nie spotkałem się jeszcze z nowym sprzętem za taki pieniądz, któremu nie brakło by mocy i potrafił zejść dostatecznie nisko dlatego wybrałem po prostu dobre stereo. A co to za konkretny model w ogóle? IMHO rozstawienie audio trochę kuleje choć domyślam się, że i tak ciężko jest coś zdziałać na tym polu z taką składanką różnych używanych rzeczy. Mimo to świetna robota,
  • Odpowiedz
@Plaski87 Od dawna to planuje, nawet mam miejsce, budować umiem, ale ciągle brak kasy... Sam sprzęt mam, koszt 10k. Jak w końcu uda mi się środki ogarnąć to też się pochwalę. Szczerze gratuluje i życzę miłego oglądania, mam nadzieję, że zainstalowałeś porządne nagłośnienie?
  • Odpowiedz