Wpis z mikrobloga

Rok temu postanowiłem upiększyć moją piwnicę i właśnie skończyłem budować kino domowe. Czuję się zajebiście, bo wszystko zrobiłem sam od surowych ścian i podłóg, ucząc się budowlanki z internetu w sumie. Kosztów jeszcze nie liczyłem, ale praktycznie wszystko kupowałem z olx/allegro używane, więc jak będzie zainteresowanie to mogę podliczyć, może komuś się przyda. Jak są pytania to śmiało.

#kino #budownictwo #film #ciekawostki
Plaski87 - Rok temu postanowiłem upiększyć moją piwnicę i właśnie skończyłem budować ...

źródło: comment_uEFA8rTScLS0TZoBFGJeK2EYPlrYs6Yv.jpg

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Plaski87: mam piwnice 3x6 metrów i planowałem coś takiego. Nie mam tego doświetlacza ale będzie taki grzejnik xD.
Dam ze 2 rzędy kanap i na ściane 3 metrowej ekran. Może się zmieszczę w 6 tys z tego co piszesz.
  • Odpowiedz
@arczer: projektor używany fullhd do 1,5k, ekran zależy czy na stałe czy rozwijany. Ja za swojego taniego dawałem 300 zł, nagłośnienie to co kto wali i co ma, ja używam komputerowych 2.1. Reszta na wykończenie imo do zrobienia własnym sumptem.
@Ortofenylofenolan_sodu: A jak kwestia nagłośnienia?
  • Odpowiedz
@ElCidX: Rozbudowa o lepszy projektor na razie nie wchodzi w gre, może jak bedzie w przyszłości więcej funduszy. Co do ekranów rozwijanych to naczytałem się dużo złych opinii i w ogóle nie wchodził taki w grę.
  • Odpowiedz
@Plaski87: Ja mam najtańszy jaki wtedy był i zero problemów, najwięcej pewnie się naczytałeś to że boki się zwijają, u mnie jak były na początku są tak samo po dwóch latach.
  • Odpowiedz