Aktywne Wpisy
strike_lucky +4
#j--------e #pytanie #motoryzacja
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...

EnzoMolinari +50

Jaka zabawka/program do skanowania swojej sieci, nałożenie QoS itp. itd?
Mam gówniany router z wbudowanym modemem LTE, rozrzucam tym Internet mobilny od #tmobile na cały dom.
Sęk w tym, że ich router Huawei B525 ma mało funkcji a Internet z karty sim, działa na nim stabilnie.
Tzn. stabilniej niż połączenie Mikrotik 951G + modem Huawei 3372.
Ww. zestaw musiałem często restartować. :(
No i do tego swojego głównego routera B525, mam po kablu połączone jeszcze Loco M2 Ubiquiti, który rzuca ten mój Internecik na sąsiedztwo. U nich z kolei mam wetknięty w gniazdko router MR3220-2 który służy jako repeater.
Mam na nim #gargoyle i widzę kto ile zużywa pasma.
Natomiast nie mam zielonego pojęcia kto ile i jak zasysa Internet bezpośrednio u mnie w domu.
Dodatkowo łącząc się do sieci swojej, nie mogę połączyć się do tego Gargoyle.
Co zrobić by Mikrotik i modem działały stabilnie?
Co zrobić by z każdego miejsca móc zalogować się do wszystkich repeaterów w sieci?
Co zrobić by stworzyć wirtualną chmurę w domu? Chciałem to powiązać z mikrotikiem, ale może się da inaczej nie kupując żadnego #nas.
Jakieś pomysły?