Wpis z mikrobloga

@akado: sama licencja 1.2mln ale później urządzić taki lokal to dochodzą kolejne koszty bo wszystko music wedlug standardów i zeby zrobic lokal pod klucz potrzeba ok. 4mln poza tym nie wiem czy jeszcze rozdają franczyzy bo chyba od x lat jest stala liczba franczyzobiorców i zazwyczaj te osoby ktore juz mają jakies restauracje otwierają nowe lub najczęściej przejmują od korporacji mcdonalds
  • Odpowiedz
@akado zwracam honor caly czas myslalem ze rozmawiamy o mcd ;)

@Silku: wedlug artykułu na franchising.pl który został zostaly tu juz przywolany to koszty mogą byc różne.. w zaleznosci od wielkosci i typu restauracji "Pełna inwestycja jest jednak większa, w zależności od konkretnego lokalu wynosi od 2 do 4,5 mln zł. To koszt lokalu „pod klucz”, z pełnym wyposażeniem, infrastrukturą, parkingiem itd."
  • Odpowiedz
@Mit_o_chondriach: A teraz coś o Manekinie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mało ludzi w pon-pt. Otwarty chyba od 16. Chodzimy ze znajomymi do manekina (17 here) kupujemy po 1 piwie a kolejne 4 mamy ze sklepu. TAK wiem że cebula itd, ale jak ktoś woła sobię 10 zł za 0,5 perły to chyba lekko n---------y jest. Takie ceny są na Tauron Arenie podczas jakiegokolwiek wydarzenia.
  • Odpowiedz
@Silku: N---------a to jest osoba, która nie ma zamiaru płacić 10zł za p--o i idzie do lokalu, gdzie się płaci 10 zł za p--o.
A to co robisz to nie jest cebula, ale kradzież.
  • Odpowiedz