@UnhollySeth: No niefajnie. Mi pękł tętniak mózgu 10 lat temu jak miałem 25 lat. Kalectwo i klops. Pilnuj ciśnienia i módl się zeby dało się go zaklipsować albo embolizować. trzymam kciuki..
@sunsu-sun @Strahl @mariusz-lange TK z kontrastem. Ok. 5 mm. Poszedłem z migrenami. Aura migrenowa i zaraz po tym ból glowyt. 1,5 rok tak mam. Bol glowy raz na dwa miesiące.
@mariusz-lange: Ano, ale "statystycznie" nie powinien, i klipsowanie takich tętniaków w skali "populacji" daje więcej szkody niż pożytku. Takie małe tętniaki to głupia sprawa, bo ani tego zostawić ani to embolizować/klipsować.
@UnhollySeth: Dziwne bo zazwyczaj tetniaki nie dają objawów bo to jest tylko bąbel na żyle lub aorcie. No także zrób wiecej badań i módl się by w razie czego sam się wchłonął.
@Strahl: mój był nieoperacyjny bo umiejscowił sie w rzadko spotykanym miejscu także zmiana stylu życia, obserwacja i po 8 latach zniknął. Niedawno miałem ostatni rezonans i tomografie
@UnhollySeth: Popytaj czy ktoś w rodzinie miał. Tendencja do powstawania tętniaków jest dziedziczna. ;) a tymczasem nie stresuj się , Pewnie się okaże że to coś innego. Stres czy coś.
#medycyna #mozg
Tutaj sami fachowcy od himalaizmu
Pytaj lekarza
@mariusz-lange: Przykro mi. Jak teraz żyjesz? Jesteś w stanie pracować?
TK z kontrastem. Ok. 5 mm.
Poszedłem z migrenami. Aura migrenowa i zaraz po tym ból glowyt. 1,5 rok tak mam. Bol glowy raz na dwa miesiące.
Komentarz usunięty przez autora