Wpis z mikrobloga

Opowiem wam moją przygodę sprzed 8 - 10 lat z forum TORG (Tibia.org.pl), dzięki której całkowicie opuściłem to forum ze względu na tamtejszych chorych na rozum adminów i moderatorów.

Otóż miałem tam konto i udzielałem się nabijając prawie 2k postów. To forum było bardzo osobliwe. Wszyscy krzyczeli, łącznie z moderatorami i adminami, że forum wymaga naprawy bugów i kategorii, ale do takich zmian był potrzebny root admin, ale nikt nie mógł go wyłapać, bo zjawiał się jedynie, gry trzeba było przerobić kod na forum dla potrzeb dodania nowego bannera reklamowego dla klienta albo gdy hajs się nie zgadzał. xD Nawet wersja forum była stara, no ale nieważne.

To forum przez ileś lat funkcjonowało, nie wiem, czy dalej tak samo, w taki sposób, że za każde złamanie regulaminu, co mogło być nawet napisaniem dwóch postów z rzędu, przeklnięciem (takim sytuacyjnym), prośbą o reputa, czy jakąkolwiek pierdołą, dostawało się warna. Jak myślicie, na ile czasu był warn? Tydzień? Miesiąc? XD Gdzie tam, permanentny. A za 10 warnów był perm ban. XD Takie chore zasady tam funkcjonowały, że w zasadzie prędzej czy później każdy zostałby zbanowany. No i były inby, że normalni ludzie tango down.

Pamiętam jak jakiś użytkownik z glanami w awatarze zaproponował torgową grę w kalambury. Zapoznałem się z zasadami i przystąpiłem do gry pisząc komentarz, że przystępuję. I tutaj fakt, moja wina, bo kompletnie o tym zapomniałem, gdy nadszedł czas. I wiecie co? Dostałem warna. Pewnie pomyślcie, że hehe słusznie, ale...

No to patrzę, co jest grane, wchodzę w wątek kalambury, a tam moderator dopiero kilka dni PO moim przystąpieniu dopisał, że będą warny jak się nie zjawi w grze. Zadałem pytanie, kto mnie poinformował o zmianie zasad konkursu po moim przystąpieniu, bo po tych zmianach ja bym nie przystąpił i po jakimś czasie zrobiła się inba. XD Jeden global moderator był po mojej stronie, że prawo nie działa wstecz, a inny się z nim kłócił. I wiecie co? Admin zamknął cały wątek, że to ma być przestroga dla innych i kara wobec mnie jest słuszna. XDDDDDDDDDDDDDDD JEDNAK PRAWO DZIAŁA WSTECZ NA TORGU

Po tym wszystkim napisałem, że opuszczam to forum za to, że admini to dzieci i nie znają podstawowych zasad prawa. Pamiętam, że tamten spoko admin dał mi za ten ostatni post punkty reputacji i były one bardzo silne. On miał w awatarze kapitana planetę, może ktoś skojarzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na koniec - nie uważam, że w całej tej sytuacji byłem bez winy. W końcu zapomniałem o kalamburach i się nie zjawiłem na kurniku. Gdyby od samego początku był warn za to, gdyby mnie poinformowali o zmianach zasad i dali dzień na zmianę decyzji, albo daliby warna na 30 dni, to bym machnął ręką, zaakceptował to i się nie kłócił.

#heheszki #gorzkiezale #bekazpodludzi #patologiazewsi
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak, powod : brak i ban perm XD wszedlem pewnego dnia i taka informacje zobaczylem, oczywiscie probowalem sie odwolac ale moderacja miala w------e, nick mialem taki sam jak tu
  • Odpowiedz