Pre i flop standard. Na turnie trafiam combodrawa i decyduję się na check/shove dość niestandardowym, dużym sizingiem. Powody takiego zagrania głównie takie, że "niżej to zawsze działa" ( ͡°͜ʖ͡°) a większość volume robię niżej niż na 55$ gdzie oczywiście jest niższy poziom i więcej fishy (i zdecydowanie wolę tak grać na fisha niż na rega). Po prostu uznałem, że ludzie w tym spocie będą overfoldować + mam dość sporo equity when called + jeśli callnę i trafię to na river bez pozycji trudno będzie wyciągnąć value. Przeciwnik zużywa trochę timebanku i calluje mnie, na dole widać z czym. Oczywiście pierwsze myśli, że to bardzo zły call, jest na bottom range'u itd.
Potem to jednak przeanalizowałem i przyjrzyjmy się temu spotowi z jego perspektywy: Powiedzmy, że pre i flop standard, nie chcę się specjalnie nad tym rozwodzić, na turnie może marginalny bet ale sporo drawów się otworzyło, więc pewnie znalazł jeszcze valuebeta. Nie wiem co to za przeciwnik poza tym, że miał dość standardowe staty, ale jego wyników na sharku nie sprawdzałem (to był błąd). Ja shovuje i teraz co mogę mieć: moim zdaniem na pierwszy rzut oka polaryzuję się na dwie pary, sety i combodrawy (AJ, AT, JT w pikach i kierach). -KQo raczej nie calluję preflop ze small blinda po takiej akcji, zwykle jest to fold albo squeeze; odbiera mi to 5 value combo, gdzie w tym spocie to zmienia wszystko; -większość setów (55, 77 bo QQ+ squeezuje preflop) będę check/raisował na flopie ze względu na dość niebezpieczny board, raczej tendencje populacji nie uwzględniają zbyt częstego slowplayowania ich tutaj; -nie dając mi KQo i setów, jest faworytem na mój range, a nawet dając mi 3 z 6 możliwych kombinacji setów gdzie realnie pewnie by zakładał, że max 2/6 razy zagram z setem check/call zamiast check/raise na flopie ma 40% przy wymaganych 33 na profitowy call; -bardzo ważne, nie ma w swojej ręce waleta w kierach ani waleta w pikach, posiadając jedną z tych kart jego equity spada o 6-6.5 punkta procentowego
Więc po analizie okazuje się, że to moja strategia ma leaki i jeśli przeciwnik zdążył w kilkadziesiąt sekund przejść cały powyższy tok myślenia to czapki z głów.
@bartmil555: zalezy czy to byl dobry reg, bo w sumie nie wiem i teraz to bez znaczenia :p ale wydaje mi sie, ze fishe grają tu scary money vs takie akcje @sramnawas: to otwórz mózg ( ͡°͜ʖ͡°)
@klamkaodokna: imo nie masz duzo Kx w swoim zasiegu bo blokuje Ci KJs, KQs; KQo to 3bet/fold pre. Jedyna reka ktora mozesz tam repowac to AKs ktore slowplayujesz, bo AKo to 3bet pre. Nie wiem czy na SB 55, 77 to dolozenie na 45bb vs UTG open (mysle ze 60bb+). Wiec tak na prawde pozostaja flushdrawy, bo jak sam napisales sety na tym boardzie to raczej check-raise. Do tego jego
@bartmil555: nie sprawdzalem podczas gry i to byl blad, a potem tez nie bo to juz bez znaczenia :P @hornysausage: dokladnie, z tym, ze uwazam, ze niskie/srednie pockety to tutaj easy call pod seta o ile na BB nie siedzi ktos kto by nam mocno utrudnil zycie - rece typu KJ/KT w pikach tez nie beda raczej check/pushowane na tych stawkach vs jego dosc silny range (choc mysle,
@klamkaodokna: no mid pockety pewnie masz racje ( ͡°͜ʖ͡°) musze ogarnac range pod ilosc bb (✌゚∀゚)☞ a do tego czy to dobry reg to w sumie nie wiem bo QJo by raczej na open nie poszlo (bankowo QJs).
@hornysausage: nie przesadzajmy gramy w 5maxie, dwa broadwaye off mozna otwierac, jesli nie popelniasz wielu bledow postflop i czujesz ze masz edge nad rywalami . To nie full ring
https://www.weaktight.com/h/5a67c12ed390433e548b4575
Pre i flop standard. Na turnie trafiam combodrawa i decyduję się na check/shove dość niestandardowym, dużym sizingiem. Powody takiego zagrania głównie takie, że "niżej to zawsze działa" ( ͡° ͜ʖ ͡°) a większość volume robię niżej niż na 55$ gdzie oczywiście jest niższy poziom i więcej fishy (i zdecydowanie wolę tak grać na fisha niż na rega). Po prostu uznałem, że ludzie w tym spocie będą overfoldować + mam dość sporo equity when called + jeśli callnę i trafię to na river bez pozycji trudno będzie wyciągnąć value. Przeciwnik zużywa trochę timebanku i calluje mnie, na dole widać z czym. Oczywiście pierwsze myśli, że to bardzo zły call, jest na bottom range'u itd.
Potem to jednak przeanalizowałem i przyjrzyjmy się temu spotowi z jego perspektywy:
Powiedzmy, że pre i flop standard, nie chcę się specjalnie nad tym rozwodzić, na turnie może marginalny bet ale sporo drawów się otworzyło, więc pewnie znalazł jeszcze valuebeta. Nie wiem co to za przeciwnik poza tym, że miał dość standardowe staty, ale jego wyników na sharku nie sprawdzałem (to był błąd). Ja shovuje i teraz co mogę mieć: moim zdaniem na pierwszy rzut oka polaryzuję się na dwie pary, sety i combodrawy (AJ, AT, JT w pikach i kierach).
-KQo raczej nie calluję preflop ze small blinda po takiej akcji, zwykle jest to fold albo squeeze; odbiera mi to 5 value combo, gdzie w tym spocie to zmienia wszystko;
-większość setów (55, 77 bo QQ+ squeezuje preflop) będę check/raisował na flopie ze względu na dość niebezpieczny board, raczej tendencje populacji nie uwzględniają zbyt częstego slowplayowania ich tutaj;
-nie dając mi KQo i setów, jest faworytem na mój range, a nawet dając mi 3 z 6 możliwych kombinacji setów gdzie realnie pewnie by zakładał, że max 2/6 razy zagram z setem check/call zamiast check/raise na flopie ma 40% przy wymaganych 33 na profitowy call;
-bardzo ważne, nie ma w swojej ręce waleta w kierach ani waleta w pikach, posiadając jedną z tych kart jego equity spada o 6-6.5 punkta procentowego
Więc po analizie okazuje się, że to moja strategia ma leaki i jeśli przeciwnik zdążył w kilkadziesiąt sekund przejść cały powyższy tok myślenia to czapki z głów.
#p---r #pokerhand
@sramnawas: to otwórz mózg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
p.s. sprawdzałes go na szarku?
@hornysausage: dokladnie, z tym, ze uwazam, ze niskie/srednie pockety to tutaj easy call pod seta o ile na BB nie siedzi ktos kto by nam mocno utrudnil zycie - rece typu KJ/KT w pikach tez nie beda raczej check/pushowane na tych stawkach vs jego dosc silny range (choc mysle,