Wpis z mikrobloga

Mirki z #ubezpieczenia, jak to jest z pojazdem/samochodem zastępczym? Miałem kolizje rowerową której byłem poszkodowanym a ucierpiał mi rower - mój środek transportu. Czy mam prawo żądać od PZU pojazdu/samochodu zastępczego na czas wypłaty odszkodowania?

Wołam @mfind - może wiecie coś na ten temat, #pzu #link4 #samochody #pytanie

que_e - Mirki z #ubezpieczenia, jak to jest z pojazdem/samochodem zastępczym? Miałem ...

źródło: comment_Lj7yGd5SJDmUnqupV5yUslbLlClYSu7T.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@que_e: PZU swego czasu przeprowadzalo taka akcje, ze jak koszt podstawienia auta zastepczego mial przekraczac jakas tam kwote to proponowali rower gorski o wartosci 2000 zl na wlasnosc.

Byla to taka troche ciekawostka i od 3-4 lat nie slyszalem juz o zadnym przypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O sytuacji takiej jak mowisz, nie slyszalem nigdy, ale mysle, ze mozesz probowac jak udowodnisz, ze to byl Twoj
  • Odpowiedz
@CzakNorris: Posiadam auto, teraz pytanie jak ugryźć kwestie tego, że jest niesprawne bądź obecnie inna osoba go użytkuje. Nawet nie wiem jak się do tego zabrać:x
  • Odpowiedz
@que_e: To akurat nie ma zadnego znaczenia w tej sytuacji. Jakbys mial trzy samochody i jeden by zostal uszkodzony w kolizji to nadal CI przysluguje zastepczy w miejsce tego, ktory utknie w warsztacie. Ubezpieczalni sprawcy c**j do tego, ze dwa inne sie kurza w garazu.
  • Odpowiedz
@que_e: Serwus ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeśli masz na stanie furę to TU ma prawo do odmowy przyznania samochodu zastępczego. Chyba, że dobrze udowodnisz, że nie jesteś w stanie korzystać z tego auta.
  • Odpowiedz
@mfind: od wielu lat mam 2-4 auta i nigdy nie miałem problemu z autem zastępczym. Czasem tylko TU nie godzi się twierdząc, że mam inne auta lub uzależniając wydanie auta od zaświadczenia od mojego pracodawcy (fuck logic skoro auto jest prywatne) o konieczności używania auta do pracy. Zwykle kończy się kłótnią, że chcę sobie na grzyby pojechać i ch**j im do tego, jak nie dadzą sami to wezmę z OC
  • Odpowiedz