Wpis z mikrobloga

Jaka jest strategia gry czy opcje gdy od ponad godziny w MTT nie dostajemy żadnych sensownych rąk?
Turniej na 5k uczestników, normalna gra, zostało 100, ja w 10-tce i ostanie niemal półtorej godziny to klikanie głównie w fold. Na 11bb w końcu trafiam na oszałamiające 44 i wpadam pod QQ.

Zakres rąk do otwarcia mam typowy. Co robić? Czekać na sensowne ręce do otwarcia, po prostu "pech" i tak się zdarza?

#p---r
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@44Fish: W ogole to nie jestem zwolennikiem trzymania sie zasiegow w mtt, bo powinienes dostosowywac sie do stolu. W mid/late game musisz szeroko otwierac i krasc blindy/ante bo sie wyblindujesz. Pamietaj ze gra na 20bb a 10bb bardzo sie rozni bo Twoje fold eq bardzo spada. Proponuje znalezc tight BB i stealowac, znalezc gracza ktory duzo stealuje i resteale szeroko robic (z suited connectorami, suited broadway, A2-A5s etc). Bez podejmowania
  • Odpowiedz
@hornysausage: dzięki!

przejrzę sobie jeszcze raz całą grę pod katem Twoi uwag ale z tego co pamiętam to niewiele było okazji do gry czy takich klarownych sytuacji, tj. że wiadomo, że ktoś bardzo szeroko otwiera czy szeroko 3betuje, raczej solidna gra całego stolika,
najlepszym obiektem to stealowania to byłem ja bo notorycznie nic mi nie podchodziło a bronić BB z niczym do otwarcia z UTG/MP też nie było sensu,
ale też nie było
  • Odpowiedz
@44Fish: Tak na szybko co zauwazylem:
1) nie limpuj pocket parek bo to bardzo powszechne zagranie i latwo je wykorzystac.
2) J6 to moze byc spot do 3betu jesli ktos otwieral z poznej pozycji (luzno bo luzno, ale jesli przeciwnik szeroko otwiera to czemu nie)
3) 53o mozesz dokladac jesli masz R + C i sizing raisu to bylo cos miedzy 2x-2,5x.
4) AJo na 14bb ja bym wrzucal, mozesz probowac min raise, ktory
  • Odpowiedz
@44Fish: to sa zagrania, ktorych bym probowal. Zauwazylem ze bardzo malo 3betujesz i dokaldasz z BB na duzych blindach. Wklep sobie zasiegi otwarac z pozycji danych, policz pododdsy jakie dostajesz i zonaczysz ze Twoje eV grajac 86o jest na tyle duze ze jest to oplacalne zagranie.
Do tego 3bet squeeze jak bluff moglbys postarac sie wprowadzic do swojej gry ( ͡° ͜ʖ ͡°)

RECE KTORE TAM
  • Odpowiedz
@44Fish: agresywna gra na poznych pozycjach 3betowanie buttona i small blinda, gracze na niskich stawkach beda duzo overfoldowac tak jak pisal hornysausage trzymanie sie rangeow to mit
  • Odpowiedz