Wpis z mikrobloga

Mirki są może jakieś specjalne struny przeznaczone do #progressivemetal ? Chodzi mi o to żeby pierwsze dwie struny były grubsze, a te cieńsze struny były normalne standardowe regular

przykład:

(od-do)
9-10
11-13
14-16
26
42-46
50-54

wiecie o co mi chodzi, góra grubsza po to żeby można było grać fajnie metal i d-d-d-djent, a dół cieńszy do shredu żeby sobie palców nie połamać. Mam schectera i nie wiem jakie struny poprzedni właściciel założył, ale ma strasznie zmulony dźwięk na niższych strunach, a na mojej chińskiej gitarze (wartej ((nowa)) 300zł) mam założone beefy slinky 11-54 i brzmi zajebiście. Jakie struny polecicie?

#gitara #gitaraelektryczna
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Helsantonio_Montes: ja gram już rok na jednych Skinny Top Heavy Bottom i każdego dnia żałuję, bo zakładałem je jeszcze jak cały czas byłem w dropie, a od dłuższego czasu już mam nastrojoną w standardzie i moje palce się czują, jakbym jeździł po tarce, polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Helsantonio_Montes: Spróbuj Ernie Ball Cobalt 10-52. Osobiście nie gram tego, o czym piszesz, ale mam takie założone w moim SIlhouette Special. Grają na nim bardzo dobrze. Jest ale... te same struny (oczywiście inny komplet ;) ) założony w moim Stratocasterze Standard z układem SSS i przystawkami magnetycznymi BARDZO zamulił mi brzmienie gitary.
Oczywiście struny od poprzedniego właściciela wyjeb, pewnie nie nadają się już do użytku.
  • Odpowiedz