Wpis z mikrobloga

2 461 - 1 = 2 460

Tytuł: Żarna Niebios
Autor: Maja Lidia Kossakowska
Gatunek: fantasy
★★★★★

Lata temu czytałem "Siewcę Wiatru", swego czasu dość znaną polską powieść fantasy. Powieść opowiadała losy Aniołów, próbujących jakoś radzić sobie w świecie gdzie Bóg opuścił Niebo. Pamiętam , że wrażenie wtedy zrobiła na mnie wizja bardzo ludzkich skrzydlatych.

ŻN to zbiór opowiadań dziejących się w tym samym świecie. Nie wiem, czy już wyrosłem z takich klimatów ale opowiadania niezbyt mi się podobały. Ot takie sobie czytadło. Całości brakuje rozmachu Siewcy, a i wizja Aniołów które właściwie niczym nie różnią się od ludzi wydała mi się teraz marnowaniem potencjału.

#bookmeter
robertvu - 2 461 - 1 = 2 460

Autor: Maja Lidia Kossakowska
...

źródło: comment_dyvlWfZKzzH8sJO4TlDaPz7OGbWax7Ru.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz

@robertvu:
Twój wpis wygląda na błędny. Prosimy o stosowanie się do kilku prostych zasad.
Tag bookmeter (sluży on tylko do wpisywania przeczytanych książek)!

Regulamin zabawy dostępny tutaj

Schemat odejmowania: [Wynik z poprzedniego wpisu] - [Twoja liczba przeczytanych książek] = [Wynik odejmowania]
np. 110 -10 = 100 książek
następnie zdjęcia, opis itp.
na końcu tagi.
  • Odpowiedz
@robertvu: nie strasz, bo zarówno 'Siewca Wiatru' jak i 'Zbieracz Burz' bardzo mi się podobały, a do 'Żaren' zbieram się od dawna i w najbliższym czasie miałem kupić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@nomus jeżeli czytałeś Obroncow Królestwa to rzeczywiście możesz być nie zadowolony, ale w przeciwnym wypadku powinno ci się bardzo spodobać. Zbiór zawiera m. in. bardzo fajne opowiadanie Wieża z zapalek, które oryginalnie czytałem w Fantastyce (chyba jeszcze nie "Nowej"), a które sprawiło że zafascynowal mnie wykreowany przez Kossakowska świat aniołów.
  • Odpowiedz
  • 0
@piwniczak od Kossakowskiej czytałem tylko to co wypisałem, ale właśnie świat jaki stworzyła w tym cyklu jest niesamowity. Żarna już kupiłem, może uda się zacząć w weekend.
  • Odpowiedz