Aktywne Wpisy

Koziom +1972
Jacek Jaworek znaleziony po 3 latach. Historyczna lista obecności.
#jaworek #polska #kryminalne #policja
#jaworek #polska #kryminalne #policja
Waiter98 +137
Hahahhahaha jak to KOBIETA stoi na autostradzie i nikt nie pomoże powtarzam KOBIECIE nikt nie pomoże #p0lka #bekazpodludzi

Miałem okazję przejechać się w święta Tesla Model S. Mam pytanie do jarających się tematem.
Jaki jest sens kupowania samochodu za 100 000 USD którego przyspieszenia w życiu codziennym (korki) nie można wykorzystać? Co mi daje cicha praca silnika gdy słychać stukot kół na dziurach (nawet na amerykańskich autostradach)?
Pozostałe bajery w wyposażeniu przy tej cenie to też nic atrakcyjnego przy wadach jakie mają samochody elektryczne.
Moim zdaniem jest to samochód dla amerykańskich snobów i nic więcej.
źródło: comment_aqsCaWSAa7FhwpkpAndyj5VXUTUYO8KB.jpg
Pobierz@ajatollah_chomeini: zadaj to pytanie wszystkim co mają porszafki, ferari, BMW mpower czyli z 300KM+ :)
a pozniej kup focusa i śmigaj bo nie warto przepłacać :D
@py15: Cena samochodu nie jest przesadzona. Wynika z wybranych technologii i skali produkcji.
Dopiero z czasem - jak będą w stanie produkować o rząd wielkości aut więcej - cena spadnie.
@ajatollah_chomeini: oszczędności na paliwie?
Gigafactory docelowo ma być zasilana słonecznie, m.in. dlatego postawiono ją na pustyni. Nie mówiąc już o tym że góra węgla spalana w dużej, wysokiej klasy elektrowni i tak będzie znacznie czystsza niż góra węgla spalana w maleńkim silniczku gdzieś w centrum miasta (bo elektrownia ma znacznie lepsze filtry i wydajność)
@JanKremovski: Tak bo prawie 30% energii pochodzi z elektrowni na ropę xD
Źródło obrazka: http://www.teslarati.com/tesla-greener-think-getting-greener-look-manufacturing/
źródło: comment_9pL8JcoVc0A8K1YS4Xri080MVAaxv8s2.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora