Wpis z mikrobloga

Kielce, wyjaśni mi ktoś dlaczego wasze miasto wygląda jakby na oczy nie widziało funduszy europejskich? każde miasto w polesce czy to małe czy duże ciągnie jak Sasha Grey po hajs z unii i to widać po infrastrukturze a u was dziura na dziurze. Nie jest to żaden pocisk na was, po prostu jestem ciekawy ;)

#kielce #funduszeunijne
  • 16
  • Odpowiedz
@Zgubilem_Login: no właśnie nie jestem, podeślij mi artykuł. Być może zbyt bardzo sugerowałem się stanem waszych dróg a nie dostrzegam czegoś więcej. Ogólnie przejazd przez całe świętokrzyskie nie był najprzyjemniejszy jeżeli chodzi o stan nawierzchni.
  • Odpowiedz
@michal__q: sam go teraz szukam, bo to było fajne podsumowanie. Ale żeby nie było tak pięknie to jak na razie w drugiej turze rozdawania pieniędzy przez unię jesteśmy na końcu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem którymi drogami jechałeś, ale akurat drogami krajowymi nie musimy się wstydzić.
  • Odpowiedz
@michal__q: jak na razie znalazłem tylko takie podsumowanie, niestety na wyborczej ( ͡° ͜ʖ ͡°) pierwsza trójka to dobry wynik.

Problem w tym, że każdy link, który przejrzę mówi co innego. Tutaj się Toruń chwali, że najlepiej wykorzystali a w innym podsumowaniu są na 7 miejscu. Znalazłem też takie, gdzie nasze miasto było dopiero na 5 miejscu. W każdym razie bardzo dużo się tutaj zmieniło
  • Odpowiedz
@michal__q: gdzie ty jeździłeś po tych kielcach ze tyle dziur? Bo poza Zagnańską, kilkoma ulicami blizej centrum i totalnymi zadupiami to raczej drogi mamy niezłe...
  • Odpowiedz
@michal__q:

okolice osiedla barwinek

jedyna kiepska droga to Czachowskiego, która będzie remontowana w tym roku oraz kawałek alei Popiełuszko między wapiennikową i skrzyżowaniem ze ściegiennego - i to wcale nie jest tragedia. Tragedią jest Zagnańska i Witosa.

droga
  • Odpowiedz
@michal__q: no fakt, osiedlowe na barwinku są beznadziejne, wapiennikowa z przyleglymi uliczkami ma być teraz jakoś przebudowywana na 2jezdniowa a Ściegiennego od cmentarzy w stronę wylotowki to już zupełnie jakiś trzeci świat. XD
  • Odpowiedz
@Zgubilem_Login Nie wykorzystało lecz wyłudziło i wywaliło w dużej części w błoto. Zamiast przewymiarowanych inwestycji można było te pieniądze wykorzystać lepiej i starczyłoby na więcej inwestycji lepszej jakości. A tak mamy pomniki Lubawskiego jak zalewane (i drogie) przejścia podziemne, bezsensowny (i drogi) wiadukt na Grunwaldzkiej, #!$%@? (i drogie) przystanki znajdujące się w złych lokalizacjach I wiele wiele innych rzeczy z dupy robionych byleby wydać jak najwięcej kasy bo jest.
  • Odpowiedz
@lewactwo: z tym zalewaniem przejścia to ostrzegałem w fazie projektowej, że bez studni obniżających zwierciadło wody tak będzie. No ale to trochę by ich kosztowało ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Cały ten węzeł żytnia/żelazna to jakaś kpina xD. Niczego nie rozwiązało. Ba, nawet zwiększyły się korki na żytniej xD
  • Odpowiedz