Wpis z mikrobloga

@technic: Temperatura ?
Zmień tą oryginalną taśmę na niebieską (nie musi być tesa, sam miałem scotch blue 2093EL na kleju 3M i dawało radę :) ) jest dużo lepiej ewentualnie przejdź na szkło (mnie na szkle dopiero lakier się sprawdził na kleju się odklejało :/ ).
  • Odpowiedz
@Morit: @BobekNierobek: @Purebreed: opuściłem trochę stół i zmieniłem grubość pierwszej warstwy z 0.3 na 0.2, wszystko wydaje się być okej. Co do taśmy, powiem Wam że jestem bardzo z niej zadowolony. PLA drukuje bez podgrzewanego stołu, wydruki się trzymają bardzo dobrze. Jedyne co Wam radzę zrobić jeżeli macie z taśmą problem to przecierać ją acetonem co jakiś czas, a od razu po naklejeniu dobrze ją wytrzeć dużą ilością acetonu
  • Odpowiedz
@technic: Masz rację, ale jak raz spróbujesz dimafixu (musisz mieć podgrzewany stół) to już nie wrócisz do taśmy. Ja długo "żydziłem" na dimafix i bujałem się z taśmami. Owszem drukowałem na nich, ale właśnie pierwsza warstwa wyglądała jak u ciebie.
  • Odpowiedz
  • 0
@technic to od skurczu materiały się dzieje, ustaw stół na wyższą temp albo glowice. Może też się nie przyklejać dobrze do tej taśmy.
  • Odpowiedz