Tak się zastanawiam dlaczego sataniści służą szatanowi jeśli wierzą też że Bóg istnieje? Przecież szatan jest mordercą i chce zniszczyć człowieka poprzez śmierć. To tak jak by ofiara wielbiła swojego przyszłego mordercę ¯\_(ツ)_/¯ #szatan #satanizm #rozkminy #idiotyzm
@piotrek-ry: to zależy o który satanizm Ci chodzi. Jeśli o satanizm głupków black metalowych to im bardziej cierpisz tym lepiej, bo szatan nie oferuje nic oprócz bólu. Jeśli natomiast o satanizm LaVeya to tutaj satanizm jest tym dobrym, a kościół złym. Jego satanizm ma dawać cielesną przyjemność. Nie pytaj mnie o powody, ja sam tej logiki nie rozumiem ;)
@Nemesh: Czyli satanizm LaVeya nie wspomina nic o tym że szatan to morderca i chce zniszczyć człowieka i zawsze go okłamuje? Pewnie mówią to samo tyle że o Bogu
@piotrek-ry: Właśnie tak. Tutaj Bóg jest tym złym, bo narzuca ograniczenia i nie pozwala człowiekowi rozwijać swojej cielesności. Wg niego to Bóg krzywdzi człowieka bo na nic nie pozwala i przez to istota ludzka cierpi.
@piotrek-ry: Przecież ich nie ma ;) słyszałem jeszcze o trzecim satanizmie ale ich logika jest mocno filozoficzna. Ciekawa lektura i daje do myślenia. Jeśli chciałbyś o tym poczytać to mi przypomnij jutro, to poszukam na necie ten tekst. Jeśli nie, to pamiętaj że satanizm to rozbudowana filozofia i każdy interpretuje go sobie na swój własny sposób.
@Nemesh Pewnie, ja też słyszałem że np Masoneria wielbi tzw Wielkiego Architekta Wszechświata który w rzeczywistości jest lucyferem ale członkowie są dopiero wtajemniczani na 33 stopniu ale to już chyba #teoriespiskowe
@piotrek-ry: tak, raczej to drugie. Masoneria raczej nie utożsamia sie z satanizmem, tam przede wszystkim jest kult wiedzy, chociaż kto wie, może w swoich zbiorach mają jakieś tajemnicze pismo o szatanie, może któryś z apostołów coś o tym napisal a tekst nagle tajemniczo zaginął? A może Watykan ma coś takiego że mogłoby zniszczyć całą wiarę katolicką? :)
@Nemesh Watykan to podobno najgorsze zło wg Henryka Kubika jest to apokaliptyczna Wielka Nierządnica a USA to Babilon Wielki "Najciemniej jest pod latarnią"
@piotrek-ry: Też uważam, że Watykan to zło i do tego mają pewnie największe tajemnice świata w swych zbiorach, których nigdy nie udostępnią, bo zniszczyło by to całą chrześnijańskość. Na tej stronce znajdziesz ciekawy tekst o satanizmie. Nie sugeruj się nazwą strony, wbrew pozorom, teksty stamtąd nie są tak obrazoburcze. Można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, trzymaj: http://www.satan.pl/filozofia.php
#szatan #satanizm #rozkminy #idiotyzm
Na tej stronce znajdziesz ciekawy tekst o satanizmie. Nie sugeruj się nazwą strony, wbrew pozorom, teksty stamtąd nie są tak obrazoburcze. Można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, trzymaj: http://www.satan.pl/filozofia.php