Wpis z mikrobloga

albo ostatnim czasem leze sobie fajnie, przykryty kolderka, i nagle piorun walnal i korki w calym domu wybilo. myslalem, ze moj komputerek trafil szlag, tak jak i moj 50 calowy telewizor marki samsung, ktore to oba sprzety podpiete zostawilem do pradu, jednak jak sie pozniej okazalo wszystkie wyszly z tej proby bez szwanku - poza jednym wyjatkiem. bo piorun jak walnal, to walnal po kablu telefonicznym i spalil mi wbudowana w plyte glowna karte sieciowa, wiec od tamtego czasu zmuszony bylem siedziec na zewnetrznej karcie wi-fi, takiej malej, na usb, ktora kupilem w rtv euro za jakies 30 zlotych, i z ktorej zadowolony wcale nie jestem, bo lagi na niej sa takie, ze to mi sie w glowie nie miesci. zreszta, wiadomo, ze po kablu to lacze szybszym musi byc, to chyba kazdy wie, a nie na jakichs tam falach wi-fi.

i teraz pytanie do was - no bo jak widzicie, na takiej karcie to siedziec czlowiekowi katorga, chcialbym wymienic plyte glowna na nowa, jednak, ze moja orientacja w swiecie plyt glownych jest dosc niewielka, chcialbym spytac was tutaj o rade, jaki zamiennik bylby w tym wypadku dla mnie najbardziej cenowo, jak i jakosciowo korzystny, oczywiscie taki, z wbudowana karta sieciowa.

plyta, ktora mam teraz to: Gigabyte GA-H61M-S1, H61 mATX s.1155

#pytanie #komputery #pc #hardware
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chrustu98: no, tez tak w sumie myslalem, chociaz nie jestem pewien po pierwsze, czy w tej plycie jest jeszcze miejsce na karte sieciowa, a po drugie, jesli faktycznie jest, to czy nie spalilo sie tez przy uderzeniu pioruna.
  • Odpowiedz
40zł do ponad 200 zł, najlepiej jakbys z komputerem do jakiegos serwisu poszedł to sprawdziliby czy złącza pcie działają, jesli tak to montaz sieciowki to 3 minuty roboty
  • Odpowiedz