Gdy masz fazę na poduczenie się #python, poznanie #influxdb i doszlifowanie #grafana i zaczynasz klepać wykresy ze wszystkiego co Ci przyjdzie do głowy ( ͡°͜ʖ͡°)
@cruc: Z perspektywy osoby patrzacej na CV, duzo ciekawiej wyglada projekt OPa niz stworzenie kolejnego, oklepanego bloga/sklepu. Ot wyroznia sie z tlumu
@kfasio: do czytania danych z Xiaomi używam home-assistant.io, w którym też umieściłem trochę automatyki. Jest do niego również plugin InfluxDB, który wypycha metryki z wszelkimi właściwościami urządzenia i ich zmianami w czasie. Do zanieczyszczenia na zewnątrz używam w cronie czujnika, który zaciąga dane z API www.looko2.com, ale będę go przepisywał na plugin home-assistanta.
@uosiu: hej, jak udało ci się wyciągnąć Token urządzenia z Mi Home? MiToolkit instruuje, aby potwierdzić utworzenie backupu na telefonie i nie wpisywać hasła, jednak aplikacja nie chce przepuścić dalej bez hasła..
#xiaomiairpurifier2 #looko2, trochę #programowanie i #smarthome
źródło: comment_tIj7sZpYv21j4MsOy05tnE44tiFoBr1e.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Jest do niego również plugin InfluxDB, który wypycha metryki z wszelkimi właściwościami urządzenia i ich zmianami w czasie.
Do zanieczyszczenia na zewnątrz używam w cronie czujnika, który zaciąga dane z API www.looko2.com, ale będę go przepisywał na plugin home-assistanta.
https://gist.github.com/KrzysztofHajdamowicz/140c255227a2b85f4250fb17ecbfa4d7
Wołam! Wpis wyżej :)