Wpis z mikrobloga

@s_t_u_l_e_j:
a) regulaminy wszystkich banków zakazują podawania danych KOMUKOLWIEK. W przypadku jakichś problemów z rachunkiem automatycznie jesteś pozbawiony możliwości ubiegania się o swoje, bo bank powie, że sam podawałeś obcym podmiotom dane do logowania
b) możliwość wykonywania przelewów na rachunki zaufane, jeżeli takie się posiada
c) dodatkowe źródło z którego mogą wyciec Twoje dane do konta
d) łamanie zasad podstawowej logiki

Jak uważasz, że to nic złego to możesz mi
  • Odpowiedz
@DarkAlchemy:

Jak uważasz, że to nic złego

uważam bo nikt nic i tak nie zrobi bez potwierdzenia sms
równie dobrze możesz się obawiać, że po podaniu danych karty za tydzień wyczyszczą ci konto. A jednak tego się nie boisz, bo banksterka cie nauczyła że dane do serwisu transakcyjnego w którym i tak niczego nie zrobisz bez dodatkowej weryfikacji są poufniejsze niż dane z kawałka plastiku do którego są podpięte twoje
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: karta ma limity, karta ma ubezpieczenie, karta ma procedury reklamacyjne, karty a rachunek to kompletnie różne metody płatności.

Każde dane są poufne, dlatego np. dane karty podaję też tylko organizacjom, którym w jakiś sposób ufam, wolę np. zapłacić trochę więcej za przewalutowanie i zapłacić poprzez PayPal niż podać dane karty bezpośrednio na stronie, której nie znam.

I masz cytat z artykułu, który podlinkowałem, bo pewnie nawet nie przeczytałeś ( ͡°
  • Odpowiedz
@DarkAlchemy:
Jak napisałem: bez dodatkowej weryfikacji nic z tego rachunku nie wyprowadzisz. Możesz się jedynie dowiedzieć, że ktoś zarabia 15k netto, ciągnie na lewo dodatkowe 10k i połowe wydaje na a-----l i roksy.
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: a ja ciągle mówię, że ludzie mają ustawione rachunki zaufane, które nie wymagają potwierdzenia SMSem/kodem z apki i o ile jeszcze np. przelew do rodziny idzie łatwo odzyskać, tak pałuj się potem np. z dostawcą internetu lub wodociągami.
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: no i ustawienie się automatycznie na przegranej pozycji w każdym sporze z bankiem, bo Ci powiedzą, że sam nie dochowałeś warunków umowy i szastałeś danymi na prawo i lewo, więc ich to nie obchodzi.
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: też nie mam takich ustawionych, ale to jesteś Ty czy ja, a tona osób ma, bo tak jest łatwiej. A nakładka na apkę mobilną czy stronę WWW ma w dupie potwierdzenia SMS, bo w tle Ci podmieni numer rachunku i jeśli się zapomnisz i nie porównasz rachunku na stronie z tym w SMS to wklepiesz kod i tak i tak
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: i jeszcze czytałem kilka razy o sprytnych ludziach, co podmieniali stronę banku i jak chciałeś wykonać przelew na jakieś konto to najpierw szło zlecenie założenia rachunku zaufanego/zlecenie stałe i kod do tego szedł SMS, ktoś nieostrożny jak wpisał to strona sypała błędem, że przelew się nie powiódł i trzeba jeszcze raz wklepać kod, który już był do tego rzeczywistego przelewu ( ͡° ͜ʖ ͡°) A
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: nie wiem czy wiesz ale w ustawieniach konta sa wystarczające informacje do tego aby przy pomocy infolinii zmienić numer telefonu. Wiec tak tymi sms za bardzo sie nie sugeruj :)
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: jak dzwoniłem to jedyną metodą weryfikacji był quiz o posiadanych produktach (a to można na spokojnie wyciągnąć z konta) i jakieś dane personalne (typu data urodzenia czy imiona rodziców), a mając powiązanie z kontem Allegro, a potem z FB to można to bez problemu wyciągnąć.
  • Odpowiedz
@s_t_u_l_e_j: no to się cieszyć z banku, w sumie jak można wiedzieć, to jaki? :)
Ale są banki, które tego nie wymagają i mamy problem. A w ogóle tej całej dyskusji by nie było gdyby nie ten chory system weryfikacji ( )
  • Odpowiedz