Aktywne Wpisy

Wookash071 +34
Za parę dni stuknie mi 27 lat. Dzisiaj miałem być na zajebistym koncercie żeby pobawić się z okazji moich prawie urodzin. Od połowy grudnia chodziłem za moim mistrzem zmiany pytając się i mówiąc że chce mieć tego dnia urlop. Cały czas słyszałem, że będzie wolne Tylko żebym się upomniał. No to upomnałem się jeszcze kilka razy przez kolejne dni i jak za każdym razem słyszałem, że będzie wolne to zakupiłem sobie bilet

GacekNiebieski +51
#apple #komputery #laptopy #informatyka
u mnie na uczelni masa ludzi używa przejściówek do tabletów bo wolą je nosić niż laptopy.
Sam system ładniejszy - fakt. W nowych Windowsach nadal strasznie wkuriwa panel sterowania, ale poza tym imho są naprawdę spoko. No i
@duncanidaho2: final cut to protip ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie nie wiem, czy takie rozwiązanie w ogóle zadziała, ja miałem problem żeby podłączyć Thunderbolt -> VGA na Maku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
o jezu xDDD
to w sumie z każdym laptopem byłoby trochę zabawy chyba?
laik here, ale w tych nowszych chyba działa to tak, że masz jakby naraz usb i thubderbolt?
@kocham_jeze: nie zmienię z tego samego powodu, z którego wielu użytkowników Apple'a tak kocha te produkty - Adobe ma zamknięty, dobrze dopracowany, zwarty ekosystem, który ma jasno określoną filozofię działania, i jest w pełni kompatybilny pomiędzy produktami.
Zresztą Premiere to tylko jedno. Sporo siedzę też w Ableton Live, i teraz możesz rzucić Logic... ale to jednak nie to samo.
Nie wiem, czy to będzie działać, ale konwersja USB-C->USB-C->HDMI->VGA jest raczej średnim pomysłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LiuKang: Proponuje wobec tego #!$%@?ć ekran i baterię- wtedy to dopiero będzie mały! xD
Albo jeszcze lepiej- każdy podzespół dać na przejściówce- to by dopiero był mały i trendy xD
@LiuKang: Mając na uwadze to co napisałem wyżej o klienteli Apple...naprawdę uważasz, że mają stalowe jaja? A może jednak po prostu cyniczną świadomość tego, że tłuszcza łyknie wszystko...
A co do zrezygnowania z portów to mnie najbardziej denerwuje fakt jednej rzeczy - mam iphone 7 i tego oto mbp ze zdjęcia. Do iphone dostałem słuchawki na złącze lightning, a mbp ma port jack 3.5mm... przez co jestem zmuszony jak tylko mi padną te śmieszne słuchawki ze złączem lightning wymienić je na te stare na jack żeby moc
@LiuKang: DSUB jest w każdym uczelnianym projektorze i raczej nieprędko się to zmieni, DVI nie ma w laptopach od 10 lat a napęd optyczny daje fajne możliwości do montażu drugiego (Albo trzeciego) dysku ( ͡° ͜ʖ ͡°)