Wpis z mikrobloga

Jakie macie doświadczenia ze specyfikami typu niewidzialna wycieraczka? w wersji samodzielnej np rain X i inne tego typu - który najlepszy? albo może lepiej wydać więcej na #hydrofobizacja ? czy możecie polecić kogoś w #opole albo niedalekich okolicach kto dobrze i w rozsądnej cenie nanosi powłoki hydrofobowe ? cel jaki mi przyświeca to głównie ułatwienie "skrobania" szyb w #zima - od kilku lat naniosłem sam takowa powłokę ale efekty były na tydzień - dwa maksymalnie.
#motoryzacja #opole
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tommo21: Domyślam się że się zmywa, ale pytanie zasadnicze czy te reklamowane usługi albo drogie środki faktycznie starczają na dłużej ? niektórzy piszą o 12-24- miesiącach trwałości i 20 - 30 tysiącach km, wydaje się to nieprawdopodobne, ale może jednak jest możliwe ? dałbym za usługę trwałą "kilka" złotych. tylko czy faktycznie to będzie trwałe ?
  • Odpowiedz
@Fot-x: wiesz, są specjalne substancje które pomagają spłynąć wodzie z karoserii ale nie będą one miały takiej przyczepności do szyby. Jeśli masz jakąś firmę która weźmie za to np 200zł i da gwarancję 12 miesięcy na papierze to możesz śmiało do nich jechać. Jeśli nie ma gwarancji na piśmie to odpuść sobie bo to kit. Osobiście nie spotkałem się z preparatem który działał by dłużej niż kilka dni.
  • Odpowiedz