Mirki! Jesteście w stanie powiedzieć mi jakiej armii jest mundur pana po lewej (to Polak, rodzina babci) ? Gość po prawej to podobno Francuz. #historia #mundur #kiciochpyta #starezdjecia
@Smieszek_Poza_Kontrolo dzięki Podobno zdjęcie zrobione podczas pruskiej "niewoli", tzn. On i ten Francuz pracowali u kogoś na gospodarstwie. Zaprzyjaźnili się, a kiedy dostali przepustkę po pewnym czasie, poszli zrobić sobie zdjęcie.
#zalesie dostaje swira jak dzieci placza na osiedlu. Najgorsze, ze nie ogarniesz czy dziecko placze bo ktos mu robi krzywde, czy ma kolke, czy dostalo kubeczek w bieodpowiednim kolorze. A nawet jak mu robi krzywde to i tak nie wiem co robic. Bezradnosc mnie wykancza.
Jesteście w stanie powiedzieć mi jakiej armii jest mundur pana po lewej (to Polak, rodzina babci) ? Gość po prawej to podobno Francuz.
#historia #mundur #kiciochpyta #starezdjecia
Podobno zdjęcie zrobione podczas pruskiej "niewoli", tzn. On i ten Francuz pracowali u kogoś na gospodarstwie. Zaprzyjaźnili się, a kiedy dostali przepustkę po pewnym czasie, poszli zrobić sobie zdjęcie.