Wpis z mikrobloga

W uzupełnieniu do wczorajszego wpisu, gdzie opublikowałem kalendarium wymierania Ikarusów 280 w Polsce i gif przedstawiający ten proces, stworzyłem też z kilku klatek tego gifa taką oto grafikę widoczną poniżej(trochę januszowska i nieestetyczna, wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), która w przeciwieństwie do gifa pozwala na spokojne przeanalizowanie tego procesu. Jak widać bastionem Ikarusów w ostatnich latach nie była żadna Polska B, tylko raczej województwo śląskie.
Każda mapa przedstawia miasta, w których w podanej chwili jeździły jeszcze przegubowe Ikarusy 280.
Oto link do starego wpisu z kalendarium, gifem i dodatkowymi wyjaśnieniami https://www.wykop.pl/wpis/27718367/stworzylem-kalendarium-wycofywania-ikarusow-280-z-/
POPRAWKA: No i już zauważono pierwszy błąd, nie ma Radomia, w którym Ikarusy jeździły do 2010, cóż, musicie wyobrazić sobie Radom na dwóch pierwszych mapach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#komunikacjamiejska #ikarus #autobusyboners #ciekawostki
Pobierz I.....0 - W uzupełnieniu do wczorajszego wpisu, gdzie opublikowałem kalendarium wymie...
źródło: comment_nMuO7k52vVZzaLSeLRSny5Y7YD4RoYIu.jpg
  • 7
@Daleth2202: w Radomiu znikneły w 2010, a na mapie(tworzyłem ją za pomocą szablonu z wikipedii) zamiast Radomia wpisałem 2 razy współrzędne Jeleniej Góry. Dzięki za pokazanie mi tego błędu, mam nadzieje że nie popełniłem ich więcej, bo jeśli tak, to mapa nadaje się do kosza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jezdzilo sie takim do szkoly a w pozniejszych latach podstawiano nam takie pod dworce na wyjazdach kibolskich w bialymstoku bylismy w tysiaka a wladza podstawila nam 3 ikarusy hehe
@choochoomotherfucker: teraz jak sprawdziłem, to jeździły nawet w PKM Racibórz(PKS uwzgledniłem na mapie tylko jeśli obsługiwały linie miejskie, bo chodziło mi tylko i wyłącznie o komunikacje miejską) do 1998.
Kolejny błąd wykryty, nie uwzględniłem Raciborza ( ͡° ʖ̯ ͡°)