Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv: ale 400g ugotowanych ziemniaków to więcej ziemniaka w ziemniaku niż 400g ziemniaków surowych

Olej wszystkie wartości kiedy masz wpisane, że coś jest po obróbce, gotowane, smażone, itp. Licz tylko na podstawie surowych
  • Odpowiedz
@berti: Łożesz.. To może wyjaśniać, dlaczego to liczenie kalorii średnio się zgadza tym, co mam w lustrze. Tylko jak teraz mamę przekonać do tego, żeby mi dawała wszystko ważyć przed obróbką.
Ale dzięki mirasie.
  • Odpowiedz
@blehbleh: Ziemniaki w ogóle mają mało kcal, więc spoko, ale np. z kurczakiem czy jakimiś bardziej złożonymi daniami będzie problem, bo mama no nie będzie specjlanie dla mnie zostawiała albo coś, a jestem młody, sam sobie raczej gotować nie mogę, bo to problem dla niej.
  • Odpowiedz
@DywanTv: @blehbleh:

To wtedy przyjmujesz wartość z jednego kalkulatora i się jej trzymasz. Liczenie kalorii nie służy do określania bezwględnej zawartości składnika w pożywieniu tylko do określania czy należy coś zmniejszyć, zwiększyć lub utrzymać
  • Odpowiedz
@DywanTv: licz sam z TDEE, a potem licz z surowych skladnikow > gotowy posilek (przewaznie IG sie tylko zmienia, np.: ze 100g peirsi po grillowaniu nie paruje bialko...xD tylko woda - masa sie zmienia, ale makro zostaje takie samo)
  • Odpowiedz