Wpis z mikrobloga

Mówiłem, że nie bronie naganiaczy tylko chciałem zwrócić uwagę, że w dzisiejszych czasach nie powinno się tak łatwo osądzać i oskarżać bo w twoim przypadku było to molestowanie i powinno się to zgłaszać

@mchmjszk: tylko warto tez wszystkich sytuacji, gdy kobieta wspomina, ze miala takie doswiadczenia, nie podsumowywac do "bo kiedys dala dupy za korzysci, a teraz sie jej odwidzialo", bo taki mniej wiecej byl przekaz postu Twojego autorstwa, do ktorego
@MinnieMouse0: dokładnie. Ja gdy widzę, wszystkie bliskie mi osoby, i widzę, że mają odwagę się do tego publicznie przyznać... Ale z drugiej strony to nie jest moja wada, której miałabym się wstydzić a jednak dużo kobiet ma opory, żeby coś takiego wyznać. Mnie nie raz facet łapał za tyłek w autobusie, gdy nikt nie widział.
@WektorWlasny: i myslisz, ze kazda nastolatka, ktora dopiero co zaczyna oswajac sie ze swoja seksualnoscia i slyszaca na dodatek, ze przesadza, bedzie w stanie robic rozrobe?

W tego typu akcjach chodzi o to, zeby wlasnie kolejne wiedzialy, ze maja do tego prawo, ze maja prawo zareagowac tak, jak piszesz, ze maja prawo postawic twardo granice.

ielu mężczyzn ma problem z dostawaniem #!$%@? od sebixów na ulicy (bo kobiety są uprzywilejowane i
: tylko warto tez wszystkich sytuacji, gdy kobieta wspomina, ze miala takie doswiadczenia, nie podsumowywac do "bo kiedys dala dupy za korzysci, a teraz sie jej odwidzialo", bo taki mniej wiecej byl przekaz postu Twojego autorstwa, do ktorego pilam.

@agaja: ale wiesz, że to jest efekt tego, że pod tą akcję podlączają się celebrytki, które twierdzą, że przez X lat były molestowane, ale nie chciały tego mówić jednak teraz "wreszcie" się
L.....i - > : tylko warto tez wszystkich sytuacji, gdy kobieta wspomina, ze miala tak...

źródło: comment_Ufec14DRASnNWdUY7cxdJP2letithPK1.jpg

Pobierz
@Andreth: Kobiety chyba uwzięły się, żeby same sobie szkodzić.
Takie akcje publiczne powodują spłycanie problemu molestowania, które nie jest tylko chamskim złapaniem za tyłek przez prostackiego sebixa.
Mam wrażenie, że nagłaśniają je jedynie kobiety, które nigdy nie poznały wagi tego problemu a swoimi wyznaniami chcą zaspokoić swoją potrzebę atencji.

Słabo się czyta te Wasze komentarze.
brak roszczeniowego podejścia do rzeczywistośc

@WektorWlasny: czyli uwazasz, ze jesli kobieta nie chce byc macana, to jest roszczeniowa? - okej, nie mam wiecej pytan.

Wyżej pisze się właśnie o takich przypadkach, jako o "daniu za karierę/kasę" i moim zdaniem łączenie takich spraw z prawdziwym molestowaniem szkodzi kobietom,

@Lawrence_z_Arabii: ja sie zgadzam.
I dlatego wyzej podkreslalam, ze takie postawy trzeba rozrozniac i pietnowac falszywe oskarzenia i taka miniprostytucje zawodową.
Bo to,
Eee, czy ja czegoś nie wiem?

@kannah34: Przecież ta cała akcja wybuchła, gdy wydało się, że pewien stary Żyd Weinstein wymagał stosunków seksualnych za "wprowadzenie" mlodych aktorek w świat Hollywood. Nawet nasza rodaczka, Weronika Rosati się z nim prowadzała.

Pan ten od dłuższego czasu miał problemy w środowisku filmowym, od dawna jego film nie dostał Oscara, przez co odeszli przyjaciele a z nimi i ochrona przed wyjściem prawdy na jaw.

Co
L.....i - > Eee, czy ja czegoś nie wiem?

@kannah34: Przecież ta cała akcja wybuchł...

źródło: comment_igPgL4YGDIfaWDFwpW3Hw3LX3NH4nsUy.jpg

Pobierz
@Andreth: No i teraz postaw to obok Pani Lawrence która za mówi że Jej molestowanie polegało na tym że postawili Ją na jakimś castingu, kazali Jej się rozebrać i oceniali Jej ciało. I to dla Niej było molestowanie. Dla aktorki która ma zamiar zarabiać swoim ciałem było to molestowanie. Ta akcja według mnie jest głupia bo niczego nie pokazuję. Mówisz że pokazuję jak duży jest ten problem. A ja mówię że
@Andreth: Ogólnie trzeba tu rozróżnić parę kwestii.
1. Sama sprawa, że Weinstein molestował kobiety. Sądząc bo liczbie kobiet, które twierdzą, że doświadczyły jego praktyk, można w sumie stwierdzić, że molestował je. W angielskim mamy określenie sex harassment z definicji wynika, że molestowanie to np. złożenie propozycji seksualnej w zamian za zachowanie seksualne. Jednak jeżeli Weinsetin wkłada rękę w majtki kobiecie w pokoju a ona do tego pokoju wraca jeszcze siedmiokrotnie świadoma