Aktywne Wpisy
jozef-dzierzynski +873
#rod
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
mrukamani +29
@mchmjszk: tylko warto tez wszystkich sytuacji, gdy kobieta wspomina, ze miala takie doswiadczenia, nie podsumowywac do "bo kiedys dala dupy za korzysci, a teraz sie jej odwidzialo", bo taki mniej wiecej byl przekaz postu Twojego autorstwa, do ktorego
Komentarz usunięty przez autora
W tego typu akcjach chodzi o to, zeby wlasnie kolejne wiedzialy, ze maja do tego prawo, ze maja prawo zareagowac tak, jak piszesz, ze maja prawo postawic twardo granice.
@agaja: ale wiesz, że to jest efekt tego, że pod tą akcję podlączają się celebrytki, które twierdzą, że przez X lat były molestowane, ale nie chciały tego mówić jednak teraz "wreszcie" się
Komentarz usunięty przez moderatora
Takie akcje publiczne powodują spłycanie problemu molestowania, które nie jest tylko chamskim złapaniem za tyłek przez prostackiego sebixa.
Mam wrażenie, że nagłaśniają je jedynie kobiety, które nigdy nie poznały wagi tego problemu a swoimi wyznaniami chcą zaspokoić swoją potrzebę atencji.
Słabo się czyta te Wasze komentarze.
@WektorWlasny: czyli uwazasz, ze jesli kobieta nie chce byc macana, to jest roszczeniowa? - okej, nie mam wiecej pytan.
@Lawrence_z_Arabii: ja sie zgadzam.
I dlatego wyzej podkreslalam, ze takie postawy trzeba rozrozniac i pietnowac falszywe oskarzenia i taka miniprostytucje zawodową.
Bo to,
Co jest z Wami do jasnej cholery nie tak? Roszczeniowa postawa to taka, gdy kobieta nie chce być macana bez jej zgody i głośno o tym mówi? Czy Wy wiecie jak działa świat?
@Lawrence_z_Arabii: Eee, czy ja czegoś nie wiem?
"słonko" nieźle, jak ktoś ma inną opinie na dany temat, albo inne doświadczenie od razu odnosisz się lekceważąco do tej osoby, bo brak ci argumentów na odparcie jej tezy, nice
@kannah34: Przecież ta cała akcja wybuchła, gdy wydało się, że pewien stary Żyd Weinstein wymagał stosunków seksualnych za "wprowadzenie" mlodych aktorek w świat Hollywood. Nawet nasza rodaczka, Weronika Rosati się z nim prowadzała.
Pan ten od dłuższego czasu miał problemy w środowisku filmowym, od dawna jego film nie dostał Oscara, przez co odeszli przyjaciele a z nimi i ochrona przed wyjściem prawdy na jaw.
Co
#metoo
1. Sama sprawa, że Weinstein molestował kobiety. Sądząc bo liczbie kobiet, które twierdzą, że doświadczyły jego praktyk, można w sumie stwierdzić, że molestował je. W angielskim mamy określenie sex harassment z definicji wynika, że molestowanie to np. złożenie propozycji seksualnej w zamian za zachowanie seksualne. Jednak jeżeli Weinsetin wkłada rękę w majtki kobiecie w pokoju a ona do tego pokoju wraca jeszcze siedmiokrotnie świadoma