Wpis z mikrobloga

Macie jakiś pomysł na #januszebiznesu - firemkę z allegro która oszukuje ? sprzedaje komputery używane, sklep jakich wiele, wydaje się poważny, ma nip dane zgadzają się z tymi z krs, czy innego ceidg, zakup za pobraniem sprzęt przychodzi działa ale brakuję licencji na widnowsa i są niezgodności, sprzedawca oczywiście mówi "niemożliwe" no ok, to wysyłam zdjęcia, niema naklejki, więc facet tłumaczy się, że pracownik zapomniał i dośle jak to tylko szybko będzie możliwe, niezgodności także rozwiąże dosyłając brakujące rzeczy, więc czekam sobie tydzień i przesyłki niema, dzwonię, przez kilka dni nikt nie odbiera, w końcu odebrał po kilkunastu dniach i znowu udaje zdziwienie "niemożliwe - niedoszło < zdziwienie > zaraz sprawdzę", znowu mija kilka dni, po czym mówi że wyjechał na urlop na 2tygodnie ok, czekam 2 tyg ale zaczynam się wkurzać, ale ok. jest okres urlopowy. Wraca z urlopu i znowu słyszę "już zajmuję się tematem, wyślemy na pewno", mijają dni... znowu wykręty, a to chwilowo niema, a to nie może wysłać bo przeprowadzka, no i niestety nie wiedziałem, że na rozpoczęcie sporu poprzez allegro jest teraz tylko 60 dni, a właśnie tyle minęło jak się zorientowałem, negatyw wystawiam ale co mi to da? odesłanie? bezsensu bo wiem na 99% że nie odbierze paczki i co mu mogę zrobić ? w międzyczasie widzę że ma założone kolejne konto na allegro z bardzo podobnym loginem - sprzedaje tam, a na koncie na którym dałem negatyw nic się nie dziej, jest tam z 10-15% negatywów i co z tego skoro sobie założył następne. Jak go skłonić do wysłania brakujących rzeczy ? Allegro jest bardzo ułomne w tej kwestii, kont firmowych nie powinno pozwalać na zakładanie ile się chce, negatywy powinny być przypisane do NIPu i danych firmy, to by rozwiązało wiele problemów.
#allegro #januszebiznesu #oszukujo #handel #sklepyinternetowe
  • 2