Wpis z mikrobloga

"Gambrinus Original 10˚"

Wygląd: Złotawy, lekko wodnisty kolor, kożuch drobno-średnio pęcherzykowej piany, minimalny lacing (bardzo mały).

Aromat: Słodowy, słodki, lekki chmiel, świeży.

Smak: Głównie dominuje słodowość, jest nawet wyczuwalna goryczka, niestety goryczka ma taki nieprzyjemny posmak starego chmielu, goryczka jest strasznie nieprzyjemna (bardzo dziwna w smaku), samo piwo jest zaś za mocno wodniste (jak na 10).

Podsumowanie: Pijałem o wiele lepsze czeskie 10, pełniejsze w smaku, pozbawione wad, niestety w tym piwie przeszkadzała mi goryczka (bardzo dziwna), no całkiem słabo, nie polecam tego piwa, w Czechach/Polsce bez problemu znajdzie się lepsze 10.

Ekstrakt: 10%.
Alkohol: 4.3%.
Browar: "Plzensky Prazdroj (Asahi)".
Styl: Czech Pilsner.

Zapraszam do obserwacji tagu #piwnydonislaw (będę pod nim umieszczał recenzję różnych piw i takie tam).

#craftbeer #piwo #recenzja #alkoholcwel
Pobierz
źródło: comment_NJb2RADTQM6sNz2W4W9M3eD7menVaQMp.jpg
  • 9
@Mirek_Cebula:
Kozel w Polsce to szczochy, jest warzony w innym browarze. Kozel z Czech jest pijalny, szału nie ma, ale jak za takie ceny (1.50-2zł) to się lepszych piw nie znajdzie. Do grilla, na imprezę, do meczu, śmiało daje rade.
Pozdrawiam Pana i życzę miłego dnia :-}