Wpis z mikrobloga

@6a6b6c: Dla mnie to tu nadal straszny chaos. Tzn u nawona. Sam mam wciaz jeszcze stara rafinerie, ktora tu juz publikowalem, wystarczy wejsc w moje posty i chociaz ona jest uporzadkowana to czeka mnie jej przerobienie, ale nie mam kiedy :), caly czas inne rzeczy buduje, w tym wlasnie postawilem trzecia elektrownie 1720mw. Bede musial za jakis czas sie za to wziac, ale poki co mi starcza stara... ktora i tak
@nawon: @atna-nefarious: @DanteTooMayCry:
Nie ogarniam czegoś. Jak macie takie wielkie rafinerie ? Mi na całą mapę wystarczyły 3 "budynki" rafinerii bo mimo 6 kopalń (jakieś 40 pól naftowych-pomp) nie mam tak dużego wydobycia surowca żeby zgromadzić ropę. Co więcej wydobycie mi spada do 0,2/s już po 40 minutach (przy dwóch kartach prędkości).
Jak ?
Ja mogę jedynie pomarzyć o satelicie co 10 minut jak w końcu zgromadzi się paliwo
@Mroczny_Pasterz: Pamiętam, że grałem na bogatych złożach. tak więc oil patch na starcie mial 4k, ale niedługo później zbierałem z 12k i 20k, to ładowane w pociąg 1+4(tanki) czyli jakieś 180000 ropy. Na stacji to było baryłkowane.
Modowałem samodzielnie beczki, żeby stakowały się do 100 (zamiast domyślnie 10).
To później dystybowane logistycznie, w oddzielniej sieci.
8 takich szeregów rafinerii jak na screenie powyżej (full beacon + full module) w każdym szeregu
@Mroczny_Pasterz: Beacony na maksa wokół wydobycia (4 miejsca mam po 8+ złóż) i nie zdąża mi tego i tak moja obecna rafineria przetwarzać. Dawno nie patrzyłem, ale ja mam wszędzie coś między 1,7 a 4s. Baryłkuje na miejscu. Ale jak mówię, póki co nawet tego nie ruszam, bo mi starcza. Buduje powoli cała infrastrukturę (fabryki nawet inserterów, chestów assemblingów czy roboportów - potem tylko "zamawiam" sobie pociąg na budowę, a teraz
@Mroczny_Pasterz: Włączyłem teraz specjalnie dla sprawdzenia. Większość mam 5-6/s, ale zdarzają się i takie 8/9s. A w pierwszej rafinerii na tej mapie z ropą do pierwszej bazy mam jedno nawet 19/s ;D. Średnio mam ~13 złóż na miejsce to ponad 50 jest, więc 250/300/s, czyli do 20k/m, gdzie wydobycie całkowite (ze starą bazą) na mapie pokazuje mi 29k/m
Nie ogarniam czegoś. Jak macie takie wielkie rafinerie ?

@Mroczny_Pasterz: Mam 900 kiwonów ze wspomaganiem więc nawet na minimum złoża jest zapas.

nadal straszny chaos. Tzn u nawona

@DanteTooMayCry: a tam chaos zaraz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Upakowałem magazyn gazolu na małej powierzchni a nie chciałem ruszać nic z początku gry.
@nawon: Nie, pierwszy screen to nawet ładnie, ale pozostałe ^^. Jak dla mnie, to nie wiem po co ludzie robią tanki. Kompletnie to zbędne. Jak zacząłem budować swoją pierwszą elektrownie nuklearną to tak patrzyłem na przykłady i ludzie dostawiają tanki czasami tak masowo, że więcej ich niż całej reszty, więc myślałem, że będą przydatne i w swoim layoucie też użyłem. Jeszcze przy przebudowie v1 (potem było v2 i teraz już ostatecznie