Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak się wyleczyć z kompulsywnego objadania się?
Potrafię, przez powiedzmy tydzień, jeść normalnie, a przez kolejny objadać się. W ten zwyczajny tydzień, w ciągu dnia, jem z 4 posiłki po których czuję sytość, wszystko jest dobrze. Ale ta harmonia szybko potrafi mi runąć, gdy poczuję smutek lub zdenerwowanie.
Wtedy po tych 4 posiłkach potrafię zjeść drugie tyle i dorzucić sobie śmieciowe żarcie, jak chipsy czy pizza. Po takim maratonie robię zazwyczaj dzień głodówki, w którym czuję się okropnie. Po dniu głodówki przychodzi dzień rekompensaty, gdzie jem za pięciu, a następnie znów głodówka, Po kilku dniach (ewentualnie tygodnia) potrafię wyjść na prostą, do tego stanu przyzwoitego i 4 posiłków.
Ale to męczy, przez taki rollercoaster mam cały czas +/- 5kg. Moja waga jest w normie. Choć przez taki tryb życia może się to niebawem zmienić.
Nie chcę iść do psychologa, w okolicy nie ma żadnego sensownego. Z góry dziękuję, gdyby ktoś potrafił poratować.
#pytanie #zdrowie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 4