Aktywne Wpisy

tomekb1999 +543
Wkurzają mnie przymocowane nakrętki przy kefirach i jogurtach pitnych bo jak pije z tym to kapie mi po mordzie, a jak próbuję to oderwać to się upaćkam albo wyleję ten jogurt.
#niepopularnaopinia #oswiadczenie
#niepopularnaopinia #oswiadczenie

Widzicie mirasy, wystarczy napisać do szanownego pana dewelopera i on chętnie udzieli wszelkich informacji, ja nie wiem naprawdę, o co wam chodzi z tą jawnością cen - po prostu jesteście leniwi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: fgsdgsdhdha
Pobierz

Chodzi o długoterminowy sens egzystencji bitcoina - nie mam złudzeń - ten twór upadnie. Prędzej czy później. Czemu tak myśle? Ano temu, że geniusz bitcoina polega na tym, że jest on zdecentralizowany, przez co baksterzy nie moga okradać społeczeństwa (poprzez inflacje i inne sztuczki których nawet nie jesteście świadomi!) Powoduje to deflacyjny charakter bitcoina i ludziom sie wydaje ze on ciągle rośnie. Prawda jest taka, że po prostu banki nie moga jak się dobrać do schowanego tam kapitału. Chroni on nasz kapitał przed złodziejstwem. Więc tak naprawde on rośnie, bo żyjemy w chorym systemie dodruku gotówki.
Ogólnie państwo pozwoliło na ten preceder złodziejstwa, bo to on zyskuje większośc kapitału uzyskanego z tego precederu. Baksterzy otrzymują jakiś tam procencik, a może więcej w każdym razie hajsiwa im nie brakuje. System ten jako pierwszy został stworzony przez Bank Anglii w XIX wieku. I jest on kontynuowany przez państwa aż do dziś. Finansują za to wojny, demokratyzacje, różnorakie projekty - ogólnie jest to genialne narzędzie - bo okrada tak, że tego nie widać.
Trzeba naprawde byc optymista żeby wierzyć, że banki i rzady pozwola na istnienie takiej oazy dla kapitału. Zakładam, że to nie sa głupi ludzie a kapitał jaki tam jest generowany idzie w biliony (czyli 1000 mld) dolarów ROCZNIE (licze dodruki wszystkich banków) - tylko sobie wyobraźcie wpływy jakie może wywołać taki kapitał. Porównajcie to z kapitalizacją bitcoina - 55 mld $. Słabo to wygląda. Zobaczcie jak zaaragował kurs na DWIE wiadomości (z czego jedna plotka) na temat bitcoina totalnie wyprute (bitcoin służy przestępcom xDD) z jakiejkolwiek logiki - bitcoin w dól o 2k.
Dlatego też uważam, że bitcoin upadnie. To teraz trwa to teściki żeby ludziki wymyślili fajny system w którym nie byłoby pieniądza gotówkowego - misja spełniona? - czas kończyć projekt odbiór.
Aczkolwiek krótkoterminowo można nieźle zarobić :) ale trzeba wyczuć momeny "wyjścia" i "wejścia" Co myslicie teraz? a moze to początek likwidacji?
#kryptowaluty #bitcoin #gielda #polityka #ekonomia
@sage_Slav: to teraz wyjaśnij, co oznacza, że Bitcoin 'upadnie'.
@sage_Slav: Nie trzeba kupować na giełdzie. Mogę wykopać, i Ci sprzedać.
@sage_Slav: No tak, a w czasach prlu cinkciarze nie istnieli.