Przestępce przykłuwano do ściany. Do naczynia wrzucano węże. Naczynie było zakończone lejkiem, lejek umieszczano w zaszczytnym miejscu skazanego. Naczynie podgrzewano. Węże w panice uciekały do lejka a potem do odbytu skazanego. Potem wygryzały sobie dziurę w skazanym i wychodziły.
@LencoleK: @ComFort: @Magnolia-Fan: Owszem. Podobne legendy krążyły o torturze z użyciem szczura, który uwięzion pod ciężkim naczyniem zmuszony był przegryźć się przez wnętrzności nieszczęśnika, celem wydostania się z niewoli.
Co do węży... To wyglądalo to tak... Kolesia przyszpilano do stolu podlogi itp.. Brano garnek na brzuchu kladziono szczura 1 moze z 2 nakrywano garnkiem ktory potem podgrzewano... a reszta prawie sie zgadza szczury staraly sie uciec.... To musialo cholernie bolec....
@moby22: Drogi użytkowniku, nie musisz od razu wypowiadać się na temat stanu mojego ciała lub ducha... Proszę, przemyśl najpierw zanim coś napiszesz. Mnie to nie rusza, ale jeżeli trafisz na wrażliwą osobę, możesz zepsuć jej dzień.( ͡°ʖ̯͡°)
@Magnolia-Fan: cytat: " Przestępce przykłuwano do ściany. Do naczynia wrzucano węże. Naczynie było zakończone lejkiem, lejek umieszczano w zaszczytnym miejscu skazanego. Naczynie podgrzewano. Węże w panice uciekały do lejka a potem do odbytu skazanego. Potem wygryzały sobie dziurę w skazanym i wychodziły."
@Magnolia-Fan: cytat: " Przestępce przykłuwano do ściany. Do naczynia wrzucano węże. Naczynie było zakończone lejkiem, lejek umieszczano w zaszczytnym miejscu skazanego. Naczynie podgrzewano. Węże w panice uciekały do lejka a potem do odbytu skazanego. Potem wygryzały sobie dziurę w skazanym i wychodziły." ~PWN
@moby22: Krzyża nie pamiętam :/ Taboret to Twoja sprawka i właśnie sobie go przypomniałem... Pijesz już chociaż browar czy dalej jesteś wege, LGBT czy coś tam? Wpadłbyś mi odświeżyć pamięć, nawet Ci rozpalę ognicho pod trampoliną, żebyś miał cieplej w nocy ( ͡°ʖ̯͡°)
@Funky666: Piję jeno Cisowiankę prawilnoo. A co do odwiedzin, to sądzę, że niebawem. Ale szczegóły to via #gg. Można to połączyć z powrotem Stjopy do kraju. A to już niebawem. Jakbyś miał w planach Corvette, to raczej odpuść.
@Funky666: A, jeszcze jeden będzie problem, bo od 10.09 przechodzę na dietę, więc musisz tam pogadać z Panią z quattro, żeby coś gluten-free serwowała.
To jest sygnał dla wszystkich mężczyzn w wieku poborowym zeby jak najszybciej emigrowac z kraju. To powinno byc nagośnione na wykopie. #ukraina #polska
#sredniowiecze #piechocinskichallenge #ciekawostki
na brzuchu kladziono szczura 1 moze z 2 nakrywano garnkiem ktory potem podgrzewano...
a reszta prawie sie zgadza szczury staraly sie uciec.... To musialo cholernie bolec....
Obyśmy #!$%@? nigdy nie spotkali żadnej innej cywilizacji.
Wydanie: Warszawa, 1, 2005
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Typ oprawy: twarda