Aktywne Wpisy

rysiekryszard +14
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Czy waszym zdaniem #polska ma przyszłość? Czy uważacie, że życie tutaj będzie lepsze? Z optymizmem patrzycie w przyszłość czy coraz częściej myślicie o emigracji? Mnie życie tutaj przytłacza. Społeczeństwo, polityka - to wszystko sprawia że chętnie bym wyjechała. Jednak mam rodzinę, której zostawić nie mogę(sprawy zdrowotne).
Czuję, że w Polsce będzie gorzej bez znaczenia kto będzie rządził w przyszłości. Życie w bogatych państwach pewnie jest bardziej bezpieczne. Myślę też o założeniu rodziny i wiem, że dzieci będą mieć lepszy start w innym, lepszym kraju.
Ile jest tak myślących osób?
Patriotką nie jestem i nie byłam(tak jest u mnie od pokoleń).
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
W Polsce jest gorzej jak w Afryce.
Nawet murzyny nie chcą tutaj mieszkać.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
@nophp: właśni za to nie lubię polskiego społeczeństwa. Za dużo emocji w każdej wypowiedzi.
Plusy z mojego wyjazdu to ogarnięty język, który pozwolił mi znaleźć pracę, przy której angielskie stawki wydają mi się śmieszne. W tej chwili roczny kontrakt musiałby się zacząć od £30 tys. netto żebym
Komentarz usunięty przez autora