Aktywne Wpisy

wfyokyga +16
Giga jajku dla cb
źródło: temp_file3813801577671662229
Pobierz
wfyokyga +12
źródło: temp_file6611433364995642964
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3813801577671662229
Pobierz
źródło: temp_file6611433364995642964
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
003
Witam, nawiązując do poprzedniego tematu o remoncie polskiego motocykla z kieleckich zakładów metalowych o nazwie SHL.
Chciałbym przeprosić o taki mały ruch, ale mam dziecko, a jak ktoś ma dziecko to musi być odpowiedzialny
[]
Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki, mam dziecko. Niektórzy mówią że nie można chlać jak ma się dzieci, ale to nieprawda, można tylko trzeba wstać rano, na tym polega odpowiedzialność
Z motocykla wyciągnąłem silnik s32 i rozbieram do każdego pojedyńczego elementu. Oleju przekładniowego wyleciało ok. 50ml, reszta to była kupa. Jako laik, pierwszy silnik rozbierany to staram się fotografować, żeby to złożyć. Póki co tragedii nie ma :
- pęknięty wał korbowodowy - zamówiony używany(może będzie działał)
- pęknięta zębatka napędzająca łańcuch(jeszcze nie zamówione)
- ułamana zębatka(półksiężyc) od sprzęgła(jeszcze nie zamówione)
- rozciągnięty łańcuszek silnika(zamówiony według katalogu)
Po mału idzie to do przodu
Więcej zdjęć w komentarzach, pozdrawiam :)
źródło: comment_0mK48JcjKODCAtBn27SLQ3AXRvP3o3Uo.jpg
Pobierzźródło: comment_T1C0qrRMYiifYFgZzVC7W36Nyrkf6GCI.jpg
Pobierzźródło: comment_DMkhzihDVpUWwN84OwsfU7IlZiBIaiH3.jpg
Pobierzźródło: comment_35zoKUu5IL52tCX2pezOAVuuN9ywweaE.jpg
Pobierzźródło: comment_pXiEXRmmSvOXmBntFihFmP3rEIAyBBYU.jpg
Pobierzźródło: comment_VhVB3dsWu9D3UtxUk1Zxd9vGYbFZZU7J.jpg
Pobierzźródło: comment_mBKu1Um75dHMvpPeDqYStBCq8SuLNRtn.jpg
PobierzDodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@dolly przydałoby się oddać do wyważenia, ale narazie chciałbym go odpalić, może kiedyś.
Łańcuszek sprzęgłowy nie jest aż tak istotny, ale skoro kapitalka, to kapitalka. Polksiezyc od kopniaka moze uda się zregenerować?
Składaj jak najlepszej jakości części na dobrych łożyskach. Warto przeszlifować kartery i dekle. Tam i tak zawsze cieknie. Dla lepszego docisku mozesz wymienić śruby na płaski wkrętak - na
Pierwszy remont, nie oczekuję ideału, ale byle dało się jakiś czas na nim pożyć. Łożysk nie wymieniam, są w bardzo dobrym stanie, przesmaruje tylko. Wał pęknięty jest na kole co powoduje szorowanie o pokrywę i blokowanie się