Wpis z mikrobloga

Mirki, zy w ogóle możliwa jest, a jesli tak to ile kosztuje, renowacja koperty stalowej zegarka? Zegarek miał co do zasady drobne ryski, ale wczoraj z rozmachem nim uderzyłem w kosz na śmieci i widac, ryski z wgłębieniami.
Najważniejsze pytanie ile taka zabwa może ksoztować? Sam zegarek kosztował ok. 1600 zł ale ma dla mnie wartość "sentymentalną".
Znacie takiego specjaloistę w #krakow
#zegarki #pytanie
  • 12
Szukałeś po forach? Czy to na polskich czy angielskich? Sam jeszcze takiego kłopotu nie miałem, ale wydaje mi się że chyba nie powinno być z tym problemu, ale 1) albo musisz pójść za radą @medykydem albo 2) poświęcić trochę czasu na poszperanie w necie, ktoś bowiem mógł mieć ten sam problem co Ty z tym samym modelem.
@pokey: jak najbardziej większość rys jest do spolerowania, jeśli to nie jakieś chińskie cuda. Z wgłębieniem może być już gorzej, ale nikt się nie domyśli. Udaj się do specjalisty, a on stwierdzi, czy jest na tyle płytkie żeby je wyrównać (jeśli nie jest to spory relatywnie uszczerbek, to jest szansa, ze się uda jeśli zegarek jest dobrej jakości).

Nie mieszkam w Polsce, wiec niestety nie polecę nikogo konkretnego
@medykydem: Sorry, ale rada "idź i sprawdź" nie jest dla mnie żadną radą. W tym tagu spotkałem wielu specjalistów i pasjonatów i na pewnoktóryś miał do czynienia z podobną sytuacją a może nawet potrafi polecić jakiś zakład. Cieszę się, że nie będę musiał czytac Twoich odpowiedzi.