Wpis z mikrobloga

Miraski!

Był ktos z Was moze nad jeziorem Como we Włoszech? Niedługo sie tam wybieram, miejscówka na spanie na wzgórzu w miejscowości Blevio.

Mam jak zwykle juz jako taki plan - miejscowość Como, Bellagio, przekroczyć granice ze Szwajcaria, popływać statkiem po jeziorze.

Ale moze ktos był i zna jakieś takie urokliwe miejsce, które warto zobaczyć. Bo w necie piszą tylko o samym Como i ze mieszka tam George Clooney :D Zaznaczę tylko, ze nie mam auta. Tym razem stawiamy na komunikację i piesze wędrówki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#como #wlochy #bergamo i #mediolan (bo to blisko) #podroze
olesiu - Miraski! 

Był ktos z Was moze nad jeziorem Como we Włoszech? Niedługo sie t...

źródło: comment_pJJQwjHMvy8mKGv25FS5xAPZCn1YgNN4.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olesiu: ja bylem tam 3 x, komunikacja, z plecakiem i namiotem i wynajetym samochodem

1. najladniejsze miasteczko nad Como to Varenna, dojedziesz do niego z Lecco bez problemu pociagiem. Do lecco pociągiem z Bergamo. Niemal napewno musiałbyś się przesiąść. Na wzgorzu sa piekne ruiny zamku z widokiem na caaalee jezioro, w tych ruinach jest sokolarnia - można pooglądać sokoły z bliska. Bilety b. tanie.
2. Clooney mieszka w Belaggio, ale
  • Odpowiedz
@olesiu: wyglada jak wieksozsc noclegow oferowanych we wloski BnB :)

Mozesz rownie dobrze pojechać do Varenny z Lecco, prom kursuje Bellagio - Varenna -Menaggio - Bellagio... etc
Jest bardzo fajna plaza w Menaggio (i rownie urokliwe miasteczko, na plus - mozesz wziac pizze i usiasc nad slicznym wybrzezem czy pojsc na strzezona plaze (płatną) z widokiem na całe Lecco)
  • Odpowiedz
@Krupier: dzięki. Na miraskach można polegać ( ͡ ͜ʖ ͡) Choć to Lecco jest daleko od mojej noclegowni :D Najwyżej w jeden dzień postaram się ogarnąć promem ten trójkąt Belaggio - Menaggio - Varenna, a kolejnego dnia Lecco.
  • Odpowiedz
  • 1
@InstaBloger: we wtorek jadę ;) Dzieki za info, mam juz te miejsca w planie. Como, Lecco (z wjazdem na Piani d’Erna), Varenna (z wizyta na zamku), Bellagio, moze Menaggio, przy okazji zahaczę o Szwajcarię i kolejny raz o górne miasto w Bergamo ;)

• Odpowiedz