Aktywne Wpisy
Podsumowując:
-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje
-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje

Rabe +332
Że się tak bez przekleństw wyrażę - padłem. Jeżdżą na moturach dookoła i robią huk. Bohaterowie. XD #motocykle #limanowa #kryminalne #polskiedrogi
źródło: temp_file8633755071520534100
Pobierz

Był ktos z Was moze nad jeziorem Como we Włoszech? Niedługo sie tam wybieram, miejscówka na spanie na wzgórzu w miejscowości Blevio.
Mam jak zwykle juz jako taki plan - miejscowość Como, Bellagio, przekroczyć granice ze Szwajcaria, popływać statkiem po jeziorze.
Ale moze ktos był i zna jakieś takie urokliwe miejsce, które warto zobaczyć. Bo w necie piszą tylko o samym Como i ze mieszka tam George Clooney :D Zaznaczę tylko, ze nie mam auta. Tym razem stawiamy na komunikację i piesze wędrówki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#como #wlochy #bergamo i #mediolan (bo to blisko) #podroze
źródło: comment_pJJQwjHMvy8mKGv25FS5xAPZCn1YgNN4.jpg
Pobierz1. najladniejsze miasteczko nad Como to Varenna, dojedziesz do niego z Lecco bez problemu pociagiem. Do lecco pociągiem z Bergamo. Niemal napewno musiałbyś się przesiąść. Na wzgorzu sa piekne ruiny zamku z widokiem na caaalee jezioro, w tych ruinach jest sokolarnia - można pooglądać sokoły z bliska. Bilety b. tanie.
2. Clooney mieszka w Belaggio, ale
Mozesz rownie dobrze pojechać do Varenny z Lecco, prom kursuje Bellagio - Varenna -Menaggio - Bellagio... etc
Jest bardzo fajna plaza w Menaggio (i rownie urokliwe miasteczko, na plus - mozesz wziac pizze i usiasc nad slicznym wybrzezem czy pojsc na strzezona plaze (płatną) z widokiem na całe Lecco)
to jest ten zamek
https://pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g664196-d577165-Reviews-Castello_di_Vezio-Perledo_Lake_Como_Lombardy.html