Wpis z mikrobloga

04:04, sypialnia.

Nagle zasnelam, bo mam z tym problemy.
Gwałtowna popodka.
Mocny bol w palcu serdecznym prawej ręki.
Coś mnie ugryzlo, wiem ze odruchowo dziada jebłam ręką i CHYBA spadł na podłogę.
#!$%@? boli, bol trzyma od paru minut nieustając.. Czuje ze lekko drętwieje mi palec, jest cieplejszy niż pozostałe. W pokoju lata mała ćma i jakaś nie groźna mucha, żadna końska. Nie wiem czy mam bać się siedzieć dupą na łóżku czy powinnam stać na podłodze. Muszę tego główną poszukać i zabić z okrutnością. Ktoś wie po objawach co to mogło być? Komar na pewno odpada, zastanawiam się nad szczypawką, tylko to nie wygląda na ugryzienie od szczypiec a pardziej jak żądło albo zęby, jest taka kropka.
ZABIJE CIE JAK CIE ZNAJDE SZONIE
#pomocy #boli #ugryzienia #mirabelkopomusz #owady #ukaszenia #smutek
  • 22
  • Odpowiedz
@Nooiiizy: janusz much here, ale pewnie nie pogorszysz tego podkładając palec pod zimną wodę. Z innych rzeczy raczej brak rad, a to samo w sobie może być wynikiem ukąszenia i #!$%@?, żyć będziesz, a jak koło południa będzie szło w #!$%@? kierunku, to zawsze do lekarza mozna pojsc, ewentualnie lepiej otagować wpis.
  • Odpowiedz
  • 0
@rationalistic nie możliwe by pluskwa obudziła mnie przez sen z bólem jak od jakiegoś #!$%@? owada. To było coś bezstadne, pojedyncze i uciekło. To nadal żyje a ja ten pokój Spale.
  • Odpowiedz
  • 0
EDIT: potwora nie znalazłam a palec coraz większy, cieszę się ze nie nosze obrączki bo by było juz po mnie. Trzymam jakiś gownowacik nasączony octem, ale to śmierdzi, mama kazała. Jeśli umrę to usuńcie moje konto.
  • Odpowiedz
  • 0
@rationalistic też właśnie o nich pomyślałam, tyle że w necie mówią ze ugryzienie to zaczerwienienie :/ w domu mam ich sporo, niektórych specjalnie się nie pozbywam by mi muchy zjadały, ale chyba pora zacząć. Możliwe ze jakiś gówniak chce się odegrać przez te pająki i chciał mnie zjeść.
  • Odpowiedz
  • 0
EDIT II : Palec spuchl chyba do granic możliwości, na szczęście ból delikatnie ustapił,A może to dlatego, ze drapiac się na nodze zdarlam skore do krwi i jeden bol zagłusza drugi. Z mame jutro do lekarza jeśli będzie to samo, przwiazałam się do tego palca i Nie chce amputacji...
  • Odpowiedz
@Nooiiizy może osa jakoś wleciała. Mnie kiedyś ugryzła w palec, to się aż popłakałam i do dziś pamiętam ten ból ;___; Palec spuchnięty i bolało kilka dni, #!$%@?ć osy
  • Odpowiedz
  • 0
@sylvvy palec nadal gruby, w miejscu ugryzienia czuje lekki bol jak dotknęły i minimalny taki ze można o nim zapomnieć cały czas :D o dziwo przy paznokciu gdzie byłam ugryziona jest normalnie a tylko dol palca jest spuchniety. Myślę ze obejdzie sie bez lekarza czy chirurga :D
  • Odpowiedz
@Nooiiizy: Nie rozumiem jak mozna "zrobic ukłucie" bez przebijania skóry xD Tym bardziej, że palec spuchł więc jakaś substancja zostala pod skóre wprowadzona. Czemu po prostu nie poszukalas tego jak zabilas i spadlo na podloge? xD
  • Odpowiedz