Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #motocykle #motor Mirki i węgierki : pytanie do obytych z tematem. Jaki motor 125 kupić, chciał bym mieć coś oprócz auta, tak sobie pojeździć i żeby można było tym na autostradę wyjechać i przejechać jakoś 80 km. Oczywiście z budżetem nie szalejmy tak 6000 zł - maks ile mogę dać. Myślałem sobie pojeździć sezon a potem zrobić prawko na motor?? #pomocy
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samuraj24: 125 na autostradę nie da radę, żadna z obecnie dostępnych 125 nie utrzyma 110km/h przelotowej. Jakieś p---y będą Ci próbowały wmówić, że pojedzie i 130km/h. Tak ale to prędkość chwilowa na prostej i po godzinie rozpędzania oraz przy tym trzęsie jak cholera niebezpiecznie. Lepiej zainwestuj w prawko i jakiegoś gs500.
  • Odpowiedz
@samuraj24 autostradą na 125? Będzie to straszna męczarnia, wyprzedzenie ciężarówki to loteria, wiatr tobą miota jak liściem..naprawdę są ciekawsze miejsca gdzie pojedziesz na takim małym motorku. Jaki styl cię interesuje? Chcesz w terenie jeździć? Jaki wzrost? W tej cenie jest dosyć spory rozrzut, zobacz sobie.model Hyosung Karion, Yamaha TW, Suzuki VanVan, z Chińczyków wybór jest jeszcze większy, kupisz nawet coś nowego, zerknij na Benyco Tekken.
  • Odpowiedz
@Skorupczak wszystko się trzęsie, a jak zejdziesz to jeszcze z 10 minut się telepiesz. Niby w nowych modelach są już wałki wyrównoważające,ale nadal wibrują, wina opon, słabych olejów w lagach, czasem braku osiowości w kołach a także niewyważeniem ich.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: nie ma co się oszukiwać, to nie jest sprzęt na autostradę. Turystyka ok, jeździłem trasy po 100km z pasażerem po drogach krajowych i bocznych i było ok. Na autostradzie też byłem, da się, ale nie polecam
  • Odpowiedz
@nibiru: o widzę, znawca wszechrzeczy :)
@samuraj24: Właściwie to są tylko dwie 125 ccm, które można zabrać na autostradę i jechać te 110 km/h. Bez problemu utrzymasz taką prędkość na KTM Duke 125 oraz Yamaszce YZF 125R - oba mają 6 biegów a to robi w tym wypadku sporą różnicę. Żaden z nich nie mieści się w twoim budżecie niestety, ale jak dołożysz trochę to możesz się szarpnąć
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: @FLAqMastah: no w przyszłości bym chciał jeździć na czymś co nie wygląda sporotow raczej jakis ala harley - nieznam modelu to pokaże zdj. A co myślicie o tym romecie ogar caffe 125 - jest obok mnie niby "prawie" nowy do sprzedania za 2,5 klocka - tak bym sobie na nim popyrkal, nauczyl sie jezdzić na motorze, zrobił prawko i go sprzedał ?? czy raczej nie inwestować w
s.....4 - @Kick_Ass: @FLAqMastah: no w przyszłości bym chciał jeździć na czymś co nie...

źródło: comment_HO4p46aslZNeOETJnKgurOXxwa632YWk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@FLAqMastah nie wiem czemu ciągle każdy poleca to viadro, przecież to ani nie jeździ ani nie wygląda. Też kiedyś byłem napalony na niego, ale znaleźć niezajechaną sztukę to ...sztuka, a dwa że ten motocykl wcale nie jest tak dynamiczny jak tu każdy twierdzi. Jeździ tak samo jak pierwszy lepszy chińczyk,chyba z wagi to wynika. Już lepszym rozwiązaniem było by Derbi Terra , gdyby nie jeden problem, praktycznie zerowa dostępność części karoserii,
  • Odpowiedz
Powinien być jakiś BOT odpowiadający standardowym tekstem na pytanie: " jaki motor 125 kupić do 6000PLN".
Od razu link z wyszukiwaniem na olx czy inne OtoMoto z tymi parametrami.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: Nie jest dynamiczny ani trochę. Za to jest wygodny i ciężki i wysoki. I dlatego imho jest super jeżeli ktoś planuje A a chce się obyć na drodze z czymś co nie jest rowerem z silnikiem. Wygląd - kwestia gustu. Moja kobieta zrobiła na Varadero 125 przebieg pomiędzy 35.000 (autentyczny bo z czech moto było brane a oni tam od lat wpisują przebieg przy przeglądzie a potem masz całą
  • Odpowiedz
@FLAqMastah spoko,o ile kupujesz Moto że sprawdzoną historia i bez druciarstwa , a ile to takich jest na rynku? Większość z Francji czy Niemiec, w opłakanym stanie. Dziwi mnie że przestali go produkować.
  • Odpowiedz
Właściwie to są tylko dwie 125 ccm, które można zabrać na autostradę i jechać te 110 km/h. Bez problemu utrzymasz taką prędkość na KTM Duke 125 oraz Yamaszce YZF 125R

@FLAqMastah: Dorzuciłbym jeszcze MT-125, ale cena to kosmos.
  • Odpowiedz