Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mfek00: W dwie poprzednie części grałem tylko chwilę, więc w zgodność uniwersum nie wnikam, klimat nawet bardziej mi się podobał od pustynno-madmaxowych klimatów z poprzedników, ale za tak płytką fabułę i nudne, powtarzalne lokacje Bethesda powinna z---------ć na galerze od Wschodniego Wybrzeża do Kalifornii i z powrotem. Nawet nie chciało mi się zwiedzać całej mapy i przechodzić DLC (poza Anchorage) bo po skończeniu głównej fabuły zasypiałem przed monitorem.
  • Odpowiedz
@mfek00: przecież problemem F3 nie było FPP (dużo RPG-ów potrafiło się obronić w FPP), Waszyngton (nawet na plus, że próbowali czegoś nowego) czy szukanie ojca (dobrze poprowadzony wątek rodzinny to potrafi być skarb).

Problemem było to, że Bethesda nie potrafi pisać dobrych historii, dialogów, postaci czy questów oraz zalewa wszystko masą patosu, który kompletnie do Fallouta nie pasuje.
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning Nie wiem jak inni ale spędziłem przy tym Falloucie najpiękniejsze chwile. Nawet FNV mnie tak nie ujął. W F3 jest klimat nie z tej ziemi. Metro, głodne dzieci, rajdy bandytów na Bogu ducha winne miasteczka. W FNV tak tego niestety nie czuć, wiadomo, że też jest wojna ale nigdzie nie bałem się wejść jak w F3.
  • Odpowiedz
@ThreeDog: bo to jest akurat mocna strona Bethesdy - tworzenie złożonych światów, które potrafią niektórych szybko wciągnąć.

Dlatego, jeśli szukałeś gry, gdzie możesz sobie nieskrępowanie połazić po postapokaliptycznym świecie i co rusz coś spotkać - super. Jeśli szukałeś czegoś więcej - niet.
  • Odpowiedz
@mfek00:
Moim zdaniem NV przebija 3 pod prawie każdym względem oprócz lokacjami. Pustynia była kiepska, Vegas malutkie i nie było prawie nic charakterystycznego. W trójce była masa fantastycznych miejscówek, masa znanych miejsc w samym Waszyngtonie, miasto ghouli, sama pierwsza wioska do której trafiasz/ Masa miodu i orzeszków. Poza tym krypty były ciekawsze a i muzyka w Galaxy News fajniejsza :D.
  • Odpowiedz
- A kto będzie antagonistą? Chyba nie enklawa xd

- Nie XD Teraz będą naukowcy, którzy wynaleźli teleport, syntezowanych ludzi i mieszkają w podziemiach.

- Ale jak? Przecież przed wojną nie było takiej technologii.

@gnt_1: Jakby nie patrzeć, to instytut przetrwał wojnę i się dalej rozwijał. Mieli dwa wieki na doskonalenie swojej technologii, mając pod ręką naukowców, więc tutaj nie ma problemu. Oprócz teleportu i ostatniej generacji syntków to nie
  • Odpowiedz